Beltrum heeft meeste last van noodweer

tn_Afbeelding nieuw Roy 22010BERKELLAND – De brandweer heeft ook woensdagavond heel wat uren rondgereden in Berkelland om bomen van de weg te halen. De meeste meldingen kwamen uit Beltrum. Tientallen grote eiken en lindes gingen daar tegen de vlakte door de storm. In andere Berkellandse plaatsen is de schade beperkt gebleven. De laatste melding kwam bij de Needse brandweer binnen om 22.00 uur, op de Hoge Haarweg in Rietmolen lag een boom over de weg.

Brandweer Eibergen en Ruurlo moesten naar de Zieuwentseweg, Rentinksweg en de Oude Maat in Beltrum. De meeste schade was op de Oude Maat te vinden daar zijn zeker zeven grote lindes uit de grond gerukt. Boeren in het buitengebied hielpen spontaan mee met het opruimen. In Borculo ging bij de Leo-stichting een boom naar beneden door de harde wind. Donderdag gaat de gemeente de bomen opruimen en de weg repareren.

De veiligheidsregio had woensdag een weeralarm afgegeven. In Lichtenvoorde, Groenlo en Dinxperlo zijn ook heel wat bomen omgewaaid. Voor de rest hebben er in Berkelland geen ongelukken voorgedaan.

Heeft u foto’s of filmpjes (link youtube) van de storm stuur het dan naar [email protected]. Hoe heeft u de storm ervaren laat hieronder uw reactie achter!

Update donderdagavond:
Bij de gemeente zijn vandaag 19 klachten binnengekomen, dit ging vooral over takken die over de weg hingen. De buitendienst is woensdagavond niet ingezet alleen de brandweer is op pad geweest. Vanmorgen kreeg het korps uit Neede een melding aan de Waterleidingdijk in Neede en ’s avonds aan de Stobbesteeg. Brandweer Eibergen moest rond 14.45 uur naar de Olden Eibergsedijk om daar de schade op te ruimen. De gemeente heeft zeker nog een paar weken nodig om alles op te ruimen.
 

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1409]

Ingezonden foto’s:
[nggallery id=1410]

Ingezonden filmpjes:


(Eibergen)

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Beltrum heeft meeste last van noodweer”

  1. Ik vind dat Roy een pluim verdient , immers Youtube flimpje met de kettingzaag is toch wel lachen geblazen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven