Borculoseweg: Schuur-inbrekers actief

EIBERGEN – Bewoners langs de Borculoseweg (Olden Eibergen) zijn de afgelopen nachten de dupe geworden van inbrekers. Maandag en dinsdag hebben onverlaten zitmaaiers, aanhangers, elektrische fietsen en handgereedschap gestolen uit afgesloten schuren.

“Het is een zeer geraffineerde groep die erg zachtjes te werk gaat, honden slaan niet aan, mensen met open ramen horen niets! Bewegingsmelders worden gesabotteerd te gek voor woorden. Ik wil iedereen waarschuwen voor de dieven”, aldus een buurtbewoner.

De politie is ter plaatse geweest en heeft een rapport opgemaakt. Of er een onderzoek wordt gestart is onbekend. Het probleem is al langer bekend bij de politie. In Haaksbergen werden in het eerste helft van dit jaar tachtig schuur-inbraken gepleegd.

Update donderdagmiddag:
De politie is een onderzoek gestart naar een reeks inbraken in twee achtereenvolgende nachten van 13 en 14 juli. Uit diverse schuren van boerderijen in het buitengebied van Eibergen zijn onder andere zit- en bosmaaiers, (elektrische) fietsen, gereedschap en een aanhangwagen gestolen.
De diefstallen vonden allen plaats in het buitengebied van Eibergen, bij boerderijen aan onder meer de Borculoseweg, Kuipersweg, Stokkersweg, Oude Borculoseweg en de Olden Eibergsedijk. De spullen werden weggenomen uit al dan niet afgesloten schuren. De politie waarschuwt de bewoners om hun spullen goed op te bergen en de schuren deugdelijk af te sluiten. Tevens vraagt de politie mensen die iets gehoord en/of gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraken, te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (meld Misdaad Anoniem).

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Borculoseweg: Schuur-inbrekers actief”

 1. bezorgde inwoner boerderij

  de poolse bewoners zijn weer aan de gang, ik durf er een weddenschap op af te leggen, ze gaan eerst langs voor oud ijzer of wat dan ook en kijken of er wat te halen valt, en slaan vanzelf een keer toe….

 2. je kunt niet altijd de polen de schuld geven….kijk maar naar eibergen al die inbraken in auto’s die waren er ook al voordat al die hulpkrachten deze kant op kwamen.

  Vind het dus ook een beetje kort door de bocht om zoiets te zeggen.

 3. Wie heeft er in de nacht van dinsdag 13 juli op woensdag 14 juli een auto met aanhanger/bus geparkeerd zien staan bij de S-bocht van de Stokkersweg?

  Als je wat gezien hebt wil je dit dan melden bij Politie bureau Borculo?

  Alvast bedankt

  Een gedupeerde

 4. ik heb daar een Volkswagen Transporter zien staan, weet alleen niet meer welke kleur… ik dacht donkergroen of zwart maar weet het niet zeker

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven