Eibergenaar verdacht van brute beroving

DOETINCHEM – De politie Noord- en Oost Gelderland heeft vier mannen aangehouden waaronder een man uit Eibergen. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewelddadige beroving op 13 mei in Doetinchem. De verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Op donderdag 13 mei 2010 vond in omstreeks 16.15 uur aan de Slingelaan te Doetinchem een gewelddadige beroving plaats. Twee uit het westen van het land afkomstige mannen (19 en 20 jaar) werden bestolen van hun mobiele telefoons, geld, portemonnee en een horloge. De slachtoffers werden mishandeld en bedreigd. Bij de beroving waren vier mannen betrokken en na hun daad vluchtte men in een kleine paarskleurige personenauto, model hatchback.

Naar aanleiding van deze beroving werd er kort daarna een SMS-alertbericht verzonden, waarbij met name werd geattendeerd op de opvallende paarskleurige personenauto. Mede dankzij dit SMS-Alertbericht, maar ook door het rechercheonderzoek konden de vier verdachten worden geïdentificeerd en aangehouden. De eerste aanhouding vond op 15 juni plaats.

Het viertal, allen twintigers, komt uit respectievelijk Didam, Eibergen, Terborg en Doetinchem. Drie van de vier mannen legden een bekentenis af en alle vier verdachten blijven in voorlopige hechtenis. Tevens werden tijdens het onderzoek een vier helers van de ontvreemde goederen verhoord. Dit betroffen twee inwoners uit Doetinchem (19 en 22), een inwoner uit Groenlo (19) en een 28-jarige inwoner uit Enschede.

De ontvreemde mobiele telefoons werden hierbij teruggevonden. Ook tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De slachtoffers zijn van de ontwikkelingen in het onderzoek op de hoogte gebracht. Het dossier wordt binnenkort naar het Openbaar Ministerie verstuurd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven