Inwoners Haarlo uiten zich met optocht

tn_Afbeelding nieuw Roy 21439HAARLO – Inwoners uit Haarlo trokken vrijdagmiddag door de straten met hun eigengemaakte wagens. De jaarlijkse optocht tijdens de zomerfeesten had weer flink wat thema’s. Bijvoorbeeld het gedoe over detailhandel in het buitengebied werd op een grote platte wagen uitgebeeld. Alle ondernemers die problemen hebben met de gemeente werden daar getoond. Organisatie: “Dit jaar zijn er meer deelnemers, ook de kinderen doen actief mee. Zaterdag kunnen mensen nog een keer genieten van de optocht.”

Inwoners zijn ook niet tevreden over de markt. “We hebben alles maar we missen nog een bakker. De optocht is voor ons de eerste tap om te laten zien dat we iets missen. Nu moeten we het brood in andere dorpen kopen.” (zie film).

Het thema is dit jaar: oertijd. Vrijdagmorgen werden voor de kinderen de oerspelen gehouden (zie foto’s). Morgen wordt het feest voortgezet met klootschietwedstrijden. De slotavond is bij Prinsen. Fotograaf Roy Nijman trok de Haarlose straten in om het spektakel vast te leggen. Oja, hij maakte ook nog een filmpje: ”Beste Berkellanders!”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1371]

Foto’s oerspelen:
[nggallery id=1372]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Inwoners Haarlo uiten zich met optocht”

 1. Eibergse bakker

  Misschien is het wat voor Stroet uit Neede om op de markt te gaan staan. Ga eens met die man praten. Stroet on tour!!!!!! Marcel een leuke kreet voor een advertentie!!!!

 2. Op foto 52 staat de Tubantia gewoon met een mobieltje foto’s te maken wat een afgang, deze site heeft het nog beter voor elkaar dan de dagblad. Puik werk Roy. Je wilde toch in contact komen met dat meisje met die speen in de mond foto 61. Weet niet of ze je kent? Ben benieuwd……

 3. Tubantia? Die heb ik al een jaar niet meer in de bus, alles is op internet te vinden. De kranten zullen door actieve sites uitsterven alleen de oude mensen die geen computer hebben houden hun blaadje nog aan.

 4. Het is geen dating site hier..
  En dat meisje op foto 61 met speen in de mond. Heeft al een vriend! hahaha!!

 5. AChja.. Nancy… met speen….. volgende keer weer glas bier ! 🙂

  Was vast mooi feest in haarlo !

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven