Kids voor één dag een echte brandwacht

tn_Afbeelding nieuw Roy 22167RUURLO – Brandweermannen in stoere pakken, rijden in een brandweerauto en een brandje blussen. Het is voor vele kinderen een droom om later een brandweerman of -vrouw te worden. In Ruurlo kwam deze droom maandagmiddag voor ruim driehonderd kinderen uit op de jaarlijkse Ruurlose brandweermiddag voor de jeugd. De kinderen leefden zich uit op een weiland aan de Branderveenweg.

De familie Dijkman stelde net als andere jaren hun weiland gratis beschikbaar voor het waterspektakel. Bij de Ruurlose brandweerkazerne begon de pret met een tochtje in een echte brandweerauto richting het evenement. En dat met loeiende sirenes.

Op het weiland konden de kinderen met een echte brandweerspuit een nep brandje blussen en ballen door een gat spuiten. Er stond ook een enorme sproeier waar kinderen verkoeling zochten. Het water werd uit een naastgelegen sloot gepompt.

Op maandag 2 augustus wordt in Ruurlo de tweede brandweermiddag gehouden. De start is dan op het Kerkplein. De waterspelen worden die dag gehouden bij pannenkoekenboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1421]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Kids voor één dag een echte brandwacht”

  1. Hey Gerrit Jan Riedstra! Je hebt wel passie voor je vak zie foto 13 op de knieën voor de baas. groet Collega verslaggever grote krant!

  2. Jammer dat andere korpsen de jeugd niet betrekken bij de brandweer. Ruurlo doet dit al jaren. Pluim!

  3. Beernd van de Stoet uut Reule

    Hej wal good filmt,moar miene kinder vind dat hoempapa muziek neet “koel” (int engels)
    Cedee van Abba of Bonie M hej dat neet?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven