Leerkracht Bert Izaks verlaat Op d’n Esch

EIBERGEN/GEESTEREN – Na twintig jaar trouwe dienst verlaat leerkracht Bert Izaks (46) uit Lichtenvoorde basisschool Op d’n Esch aan de Meidoornstraat. Leerlingen en ouders hebben dinsdagmiddag Izaks bedankt voor al zijn diensten op de school. “Het was een mooie tijd hier, wat mij opvalt is dat er veel passie en enthousiasme is voor de kinderen. En dat zie je ook aan de cijfers. Nog steeds blijft het aantal leerlingen stijgen”, zegt Izaks tijdens het afscheid.

In totaal zit Izaks nu 25 jaar in het onderwijs. Vele mensen uit Eibergen hebben les van hem gehad. Niet alleen bij deze school maar ook op De Steege, De Berkel (Rekken) en de Menno ter Braak. In Amsterdam en Almere kennen ze Izaks ook daar heeft hij ook een aantal jaren voor de klas gestaan. “Wat ik nu ga doen? Ze hebben me al een aantal keren gevraagd of ik directeur wil worden van een school. De vraag kwam opnieuw en ik heb ja gezegd. Na de vakantie ben ik directeur van de Keikamp in Geesteren, onderdeel van stichting Oponoa. Je bent ook wel een keer toe aan een nieuwe uitdaging.”

Izaks was altijd fanatiek bezig hij zette zich in voor verschillende projecten, BAS-school (onderwijs op maat), en het project Excellentie (voor hoogbegaafde leerlingen). Sport en techniek waren voor de meester uit Lichtenvoorde zijn lievelings vakken. Hij is echt sportief want elke week fietst hij minimaal één keer van Lichtenvoorde naar Eibergen.

“Of ik dat straks in Geesteren ook doe? Natuurlijk je moet fit blijven en het is een goedkope manier om na een drukke dag je hoofd leeg te maken.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1385]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Leerkracht Bert Izaks verlaat Op d’n Esch”

  1. naar zelf bij jou in de klas te hebben gezeten,jij die onze dochters les hebt gegeven .veel suces met je nieuwe baan
    groetjes conny en dick, ilona en danielle koeslag

  2. Jaa, een van de leukste leraren van de Op D’n Esch! Veel succes bij je nieuwe baan.

  3. Bert was jarenlang een prima trainer bij Sportclub Eibergen. Wat mij betreft is hij per direct weer welkom (bij FC Eibergen)! 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven