Bewoner licht gewond bij woningbrand

woningbrand1EIBERGEN – De brandweer van Eibergen en Neede is vanmorgen omstreeks half elf uitgerukt voor een woningbrand aan de Dennenstraat in Eibergen. Ook de ambulance kwam ter plaatse.  Er werd ook een hoogwerker uit Winterswijk opgeroepen maar deze bleek achteraf niet nodig. Ter plaatse aangekomen kon deze weer vertrekken.

De brand woedde op de beneden verdieping van de woning en ging met flinke rookontwikkeling gepaard. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met het ventileren van de gehele woning. De woning heeft de nodige rook, roet- en waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Ook aanpalende woningen hadden last van de rookontwikkeling en liepen enige rookschade op.

Bij de brand is de 64-jarige bewoner van de woning licht gewond geraakt; hij had last van ademhalingsproblemen en een brandwond aan de onderarm. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Een bezoek aan het ziekenhuis was niet nodig. De familie van de man heeft zich over hem ontfermd.

De bewoner stond op het punt om uit het slaapkamerraam te springen omdat hij niet meer de woning op een normale manier kon verlaten. De man heeft de woning alsnog veilig verlaten door hulp van een voorbij komende glazenwasser en twee buurtbewoners. Via de trap van de glazenwasser kon de man door het slaapkamerraam de woning verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle. Men heeft de voordeur moeten forceren om binnen te komen.

Update 14.30 uur:
Op dit moment komt het bericht door dat het Team Forensisch Onderzoek bezig is met een onderzoek in de woning. Mannen in witte pakken lopen de woning in- en uit. Mogelijk wordt er onderzocht hoe de brand is ontstaan en of er wellicht sprake is van brandstichting.

Heeft u foto’s? mail naar [email protected].


[nggallery id=1439]

Ingezonden foto’s:
[nggallery id=1441]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Bewoner licht gewond bij woningbrand”

 1. Volgens mij is bovenstaand bericht niet geheel correct. De brand woedde niet in de boven-, maar in de benedenwoning. Daarnaast was de bewoner voor aankomst van politie en brandweer al uit de woning. Een in de buurt zijnde glazenwasser stelde zijn ladder beschilbaar om de man via het bovenraam uit de woning te laten klimmen.

 2. rare berictgeving: brandstichten op de beneden verdieping en dan naar boven gaan om vervolgens ingesloten te worden????

 3. Jan heb je wel het goede bericht gelezen? Volgens mij staat er precies in wat er gebeurd is. redaktie is wel wakker hoor.

 4. En ook was het vanmorgen op de radio, bij het ANP-nieuws..(inclusief reactie glazenwasser)

 5. @ja en Ed

  Eerste melding op deze site was dat er boven brand was en de bewoner nog in de woning aanwezig was toen de brandweer arriveerde.
  Het bericht is na mijn reactie aangepast door de redactie.

 6. Het artikel is gedurende de dag regelmatig aangepast.
  Vandaar dat er enige verwarring is ontstaan.

 7. @ ik

  Weet je wat pas echt raar is? Die reactie van je. Laten we het er maar op houden dat je net terugkwam uit het café toen je het bericht las ….

  Intussen beschuldig je gewoon iemand. Smaad heet zoiets (= strafbaar).

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven