Johan en Moniek krijgen titel koningspaar

tn_Afbeelding nieuw Roy 21801HUPSEL – Het was letterlijk en figuurlijk een hete strijd tijdens het vogelschieten in Hupsel. Vorig jaar stonden de deelnemers in de regen nu was het bloed heet. Johan Mateman (47) en Moniek van der Holst (22) zijn het nieuwe koningspaar van buurtschap Hupsel. Bij de vrouwen kwam de vogel bij de dertiende ronde naar beneden en bij de mannen tijdens de negende.

Burgemeester Bloemen kreeg de eer om het eerste schot te lossen. Vele aanwezigen zoals voorzitter Hennie Alferink van de Hupselse buurt- en belangenvereniging vond het erg jammer dat er niemand van B & W of een andere vertegenwoordiger van de gemeente een bezoek heeft gebracht aan de presentatie van het nieuwe boek over Hupsel. “We hebben zes weken terug een uitnodiging verstuurd. Het gaat niet om ons maar ook de Historische kring was van de partij en vele genodigden. Er had makkelijk iemand zijn gezicht even kunnen laten zien.”

Het is elk jaar een traditie om tijdens het bezoek van de burgervader een aantal actuele zaken te bespreken en een antwoord te vragen aan Hein Bloemen. Dit keer ging het over handhaving en de N18. De gemeente wil volgens voorzitter van de vereniging niet meer met bepaalde mensen in gesprek gaan. Ook heeft de gemeente geen duidelijk standpunt over de problemen over de N18 zoals de verbindingen.  

Bloemen: “Hupsel is een bloeiende buurtschap. Mensen komen op voor elkaar. Het handhavingsbeleid passen we net zo toe als in andere plaatsen. Regels zijn regels en daar moeten iedereen zich aan houden. Mijn deur staat voor iedereen open mits er een procedure via de rechter loopt. Ze kunnen me zelfs thuis bellen om een afspraak te maken.”

“Wij hopen ook dat er een oplossing komt waar iedereen gelukkig mee is. De minister maakt de beslissing over het tracé en de verbinding. Wethouder Jan Markink doet zijn best om de belangen van Hupsel de vertegenwoordigen.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1395]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Johan en Moniek krijgen titel koningspaar”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven