‘Politie moet nu echt actie ondernemen!’

tn_Afbeelding nieuw Roy 21763EIBERGEN – Autobezitters in Eibergen worden al maanden geteisterd door auto-inbraken. In de meeste gevallen slaan de dieven op dezelfde manier toe. Eibergenaar Craick Box (21) is woensdagnacht het slachtoffer geworden. Zijn auto die voor het huis van zijn ouders geparkeerd stond (Primulastraat) is die nacht helemaal leeggeroofd. De schade loopt op in de duizenden euro’s.

”Iedereen in Eibergen praat over de inbraken. Je denkt, dat gebeurt bij mijn toch niet. Het moet een keer afgelopen zijn. De politie moet nu echt actie ondernemen anders hebben de daders nog meer kansen om toe te slaan”, laat Box weten.

De inbraak is tussen middernacht en vier uur gebeurd. De dieven hebben de achterklep van de auto opengebroken en hebben zo een navigatiesysteem, radio, dvd speler, versterker en andere dure apparaten meegenomen. Het slot van één van de deuren was ook geforceerd.

“Rond 5.00 uur liep ik naar buiten en trof de opengebroken auto aan. Meteen heb ik de politie gebeld. Maar die kwamen niet. Ik moest ’s morgens rond 10.00 uur met mijn beschadigde auto naar het politiebureau komen. En nog konden ze me niet helpen door drukte. Vrijdag heb ik pas de mogelijkheid om aangifte en mijn verhaal te doen.”

Box heeft al eerder bezoek gehad van auto-inbrekers maar die inbraak is toen mislukt. Het valt op dat de meeste auto’s van het merk VW Golf zijn. “Ik heb het gevoel dat de daders uit Eibergen komen het kan haast niet anders, mijn vaders is er helemaal klaar mee. Als hij weet wie het heeft gedaan dan lost hij het zelf op.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1389]

Deel dit artikel:

12 gedachten over “‘Politie moet nu echt actie ondernemen!’”

 1. De politie doet hier echt niks mee hoor. Ze slaan de aangifte op in hun computer en ‘klaar is Kees’!

 2. Helemaal waar al zouden ze weten wie het doet dan doen ze er nog niks aan. Alles wat gevaar oplevert daar lopen ze voor weg.

 3. Wilbert druk niet altijd zo´n stempel op de jeugd, laatst liep er ook 3 jongens alle 3 een wit petje op, en er kwam een oude vrouw aan die iets liet vallen, 1 van die jongens raapte het wel netjes op en gaf het aan de mevrouw

 4. Het is ook schande als je de politie belt en ze komen nog niet eens meer kijken,
  zo raakt je ook wel eventueel bewijsmatriaal kwijt ,
  De slachtoffers worden niet meer serieus genomen blijkbaar.
  als zo door gaat dan word de heft in eigen handen genomen

  boze burger

 5. als ik dit zie zie ik het zelfde wat voor een paar weken
  bij onze dochter is gebeurt. ook de hoedenplank er uit,
  ook de spullen uit de kofferbak .het is een schande dat ze dit doen .van anders man spullen afblijven is ons geleerd

 6. Jah klopt paar jaar terug hebben ze bij mij ook mijn radio, versterker, basskist uit de auto gejat. Bij elkaar schade van 900 euro. Auto was maar wa verzekerd, en de politie deed niks. Ik kan zo een naam noemen wie ik ervan verdacht.

 7. Hallo beste mensen. Ik zal jullie infomeren dat dit keer de politie er wel wat aan heeft gedaan na dat wij zelf aan het rond vragen en neuzen zijn. Geweest En even wat woorden hebben uit gewisseld. En daardoor de poltie binnen 2 uur op de stoep staan. Voor bedrijging maar was wel mooi want toen hadden ze wel tijd en alles en mag jullie infomeren dat. Ze al heel wat weten en dat. Mijn radio in iedergeval op het buro ligt nou dus Ze zijn het echt goed aan het aan pakken nou. Mensen. En die gene die het gedaan heeft word nog wel gestrafd want ze weten wie het gedaan heeft. Gr. Craig box

 8. Waarom wordt elke jongere in Eibergen die een petje draagt in het “hokje hangjongeren” gestopt. Wordt er kotsmisselijk van. Zoveel auto inbraken, dat moet goed georganiseerd worden en daar is de “hangjeugd” van Eibergen écht niet slim genoeg voor.

 9. nog een gedupeerde

  Wij zijn ook de dupe van een auto inbraak.
  Bij ons was dit in mei en idd de politie vind het ook allemaal wel best.Aangifte via de pc en verder doen ze er niets mee””want er is te weinig aanknopingspunten””
  Als ik bekijk hoeveel lef de daders hebben dan denk ik ook dat het heel goed georganiseerd is.
  En als je vader actie wil ondernemen Box dan vrees ik dat je nog meer aan het kortste eind zult trekken maar dat wil niet zeggen dat ik het heeeel goed kan begrijpen!!!

 10. Ik kan jullie vertellen dat er écht wel actie ondernomen wordt. De verdachte…want dat ben je als je nog niet schuldig bevonden wordt…zit op dit moment vast.

 11. Craig, je zegt wel te weten wie het was,
  en wie zegt dat het jouw auto radio was?
  misschien zit die persoon die volgens jou ‘schuldig is’
  wel vast zonder dat hij wat gedaan heeft?

  er word gehandeld in spullen, ook in auto radio’s vergeet dat niet, er kan altijd wel wat verhandeld zijn en dat een onschuldig iemand vast komt te zitten.

  heel erg sneu!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven