Regionale zender Graafschap TV is failliet

BERKELLAND – Afgelopen donderdag heeft directeur Mario Huntink het faillisement van Graafschap TV, Gelre TV en productiebedrijf Zinopsis naar buiten gebracht. De veertien medewerkers hebben dit die dag ook te horen gekregen. De krachten staan niet op straat, ze zijn niet in dienst bij de regionale zenders maar zijn doormiddel van een payroll constructie werkzaam voor een ander bedrijf.

Dit bedrijf gaat ander werk zoeken voor het personeel. De zenders gaan niet stoppen met het uitzenden. De producties die nog op de plank liggen worden nog uitgezonden. Huntink hoopt dat hij snel een doorstart kan maken, en dan de mensen weer in dienst kan nemen. De uitgaven waren groter dan de inkomsten en daarom gingen de zenders failliet.

“Als we weer starten dan gaan we terug naar de basis, dat betekend een kleinere organisatie.” Er wordt straks meer gewerkt met freelancers en aangekochte producties.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Regionale zender Graafschap TV is failliet”

  1. Stop ermee! Laat het over aan omroep Gelderland! Begin wat nieuws, iets compleet anders, Gelderland zit niet te wachten op meerderde tv/radio stations… Denk ff na…

  2. Nico Zuiderveld

    Laat Graafschap TV, Gelre TV, met Berkelland FM en Berkelstream samenwerken.
    Deze hebben troubleshooter Mans K in de arm genomen.
    Om de boel weer in de de benen te krijgen.
    Of gaat alles over in handen van Gelre FM?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven