Achtervolging: Bewoner helpt een handje


NEEDE – Een bewoner van villa De Voort op de hoek Oudestraat met de Stationsweg heeft vrijdagavond de politie een handje geholpen tijdens een achtervolging. De bewoner zag plots twee mannen door de tuin stormen. Hij bedacht zich geen moment en ging samen met zijn hond er achteraan. Onze verslaggever was er snel bij en maakte bovenstaande filmpje!

“De mannen kwamen aan de voorkant de tuin in rennen en klommen bij mij over een betonnen schutting. Het lukte me net niet om één van de mannen beet te pakken alleen een schoen had ik in mijn hand. Samen met mijn hond liep ik aan de achterkant naar het busplein. Een voorvluchtige dook de bosjes in, mijn hond ging er voor staan en bleef maar blaffen. De man kon geen kant meer op. Dertig seconden later kwam de politie om hem met handboeien vast te binden aan een lantaarn.”

De politie ging daarna op zoek naar de andere man die weg vluchtte, agenten konden de dader pakken ter hoogte van de aula. Wat er precies gebeurde voor het bovenstaande verhaal? Agenten reden op de Zwaluwstraat in Neede en gaven een automobilist een stopteken (dat waren dus de twee mannen die hierboven genoemd worden). De bestuurder ging er met hoge snelheid er vandoor, daarom zette de agenten een achtervolging in. In de doodlopende Kostersteeg in Neede kon de auto geen kant meer op.

De drie inzittenden gingen er rennend vandoor. De bestuurder, een 33-jarige man uit Enschede, kon al snel worden overmeesterd. De andere twee mannen, een 21-jarige man Enschede en een 31-jarige uit Oldenzaal, volgen even later. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken.

Update maandagmiddag:
Vlak voor de achtervolging die vrijdagavond 13 augustus rond 20.15 uur in Neede plaatsvond, is een man die op dat moment op de Es in Neede liep aangesproken door de bestuurder van de blauwe auto die daarna op de vlucht sloeg voor de politie. Vermoedelijk heeft de bestuurder iets gevraagd aan deze toevallige voorbijganger. De politie wil graag in contact komen met deze man. In de auto zaten drie mannen die na de achtervolging alle drie zijn aangehouden. De passant kan mogelijk een belangrijke getuige zijn en helpen verklaren waarom de mannen op de vlucht sloegen. De politie is te bereiken via 0900-8844.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Achtervolging: Bewoner helpt een handje”

 1. Jeroen uit Neede

  Goed dat zulke mensen gepakt worden

  Groot klasser voor de politie en Nieuwsuitberkelland

  Ga zo door

  m.v.g Jeroen uit Neede

 2. En 200 meter verderop staat de voltallige pers, te fotograferen, tijdens de wielerronde van Neede.
  En maandag maken ze er een pers bericht van.
  Good work!

 3. @ martijn

  Zegt veel over jezelf om zo maar mensen te beschuldigen. Of je nou gelijk hebt of niet, het blijft een trieste reactie. Maar stem lekker Wilders joh, ga zo door.

 4. Goed werk van de politie maar vergeet even niet de bewoner van villa De Voort, hier kan iedereen een voorbeeld aan nemen. Niet toekijken maar ingrijpen.

  Grote klasse

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven