Brandweer massaal naar de Schipbeek


NEEDE/GELSELAAR – Ruim honderd brandweermensen zijn zaterdagmiddag en -nacht ingezet om zandzakken te leggen langs de Schipbeek in Neede. Het water kwam ter hoogte van de Kappenweg al over de dijk heen. Met man en macht werd er gewerkt om de bewoners langs de beek te redden van een ramp. Op dit moment is de situatie nog kritiek.

Veel buurtbewoners hebben zelf rondom hun woning ook zakken gelegd. Bij camping ’t Klumpke is een speciale post ingericht waar de brandweer de boel in de gaten houd. Burgemeester Hein Bloemen was ook ter plaatse om poolshoogte te nemen. De brandweermannen en -vrouwen konden na de klus in Neede meteen doorrijden naar de Pierinkdijk in Gelselaar daar was het water van de Schipbeek ook over de oever gekomen. Ook hier werden zandzakken neergelegd om het water tegen te houden.

Waterschap Rijn en IJssel kan moeilijk vertellen wat er gaat gebeuren met de waterstand. “Morgen wordt er weer veel regen verwacht.” Op andere plekken in Berkelland zijn er ook problemen met de Slinge en de Baakse Beek. Boeren zijn bijvoorbeeld in Ruurlo ook druk bezig met zandzakken om hun huis te beschermen tegen het water.

Update zondagmorgen:
Lokaal kan er vandaag weer veel regen vallen, die gepaard gaan met zware windstoten tot 90 km/u. Er wordt tussen de 20 en 40 mm regen verwacht. Dus het gevaar bij de Schipbeek is nog niet geweken. Ook andere rivieren in Berkelland (Berkel, Slinge) moeten dan meer water verwerken. Nieuwsuitberkelland.nl zal snel berichten als er wat gebeurd in de gemeente!

Update zondagmiddag 14.15 uur:
De provincie heeft vandaag de Deldenseweg en de Pierinkdijk afgesloten voor al het verkeer. Op dit moment is het rustig in het gebied geen brandweer en politie. Het waterschap verwacht geen grote problemen ondanks de regen. Gisteren zijn op tien plekken de dijken verhoogd. Het water van de Berkel zakt weer.

Update zondagmiddag 14.45 uur:
De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, Waterschap Rijn en IJssel en Rijkswaterstaat volgen de weersvoorspellingen en actuele waterstand op de voet. De waterstand daalt op dit moment. Voor zondag voorspelt het KNMI overdag matige neerslag. In de avond wordt veel neerslag verwacht met het zwaartepunt in het noorden van het land. Ook het water uit Duitsland, waar de afgelopen dagen ook veel regen is gevallen wordt nauwlettend gevolgd. Op dit moment is de situatie in de VNOG stabiel. Het Waterschap verwacht dat de voorspelde hoeveelheid neerslag niet tot problemen zal leiden. Uiteraard blijft de Veiligheidsregio de situatie nauwlettend volgen.


(Gelselaar)

Foto’s Roy Nijman (Gelselaar):
[nggallery id=1514]

Foto’s GinoPress (Neede):
[nggallery id=1513]

Ingezonden foto’s:
[nggallery id=1515]

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Brandweer massaal naar de Schipbeek”

 1. ik snap niet waarom de lokale omroep berkelland fm gewoon vrolijk door gaat met de zomers top 50 en niet aandacht besteed wat er in neede afspeelt

 2. Nieuws uit Berkelland brengt de wateroverlast goed in beeld!
  De ramptoeristen kunnen gewoon thuis blijven!! Zo kunnen de hulpverleners hun werk doen .

 3. En waar is het nieuws van wat er bij de C1000 aan de hand was, 2 ziekenwagens en het ziekenautootje stonden daar en heeeeel veel mensen ……….

 4. @ luis(t)eraar

  De lokale omroep mag gewoon doorgaan, ondanks het feit ‘wat er zich in Neede afspeelt’?? Wat speelt er zich in Neede af dan? Een megaramp met tig slachtoffers? Of bedoel je het hoge water van de Schipbeek?

  Nou eh …. daar leg je de normale programmering echt niet voor stil hoor. De Schipbeek ligt bovendien een heel eind buiten Neede.

  Weet je waar zich echt iets afspeelt? In Pakistan. Wij in Nederland zijn verwende materialistische kwasten, die niets gewend zijn. Beetje hoog water, pff. Uiteraard supervervelend en het levert voor sommige mensen enorme financiële schade op. En dat is voor de betrokkenen zwaar klote.

  Maar er zal hier niemand verdrinken hoor! Dus je moet alles wel in de juiste context zien. Zo slecht hebben we het hier nog niet.

 5. Complimenten voor de vrijwilligers van deze site om op deze wijze de wateroverlast in Berkelland aan de kijkers te tonen.
  Kunnen enkele nieuwsbrengers een voorbeeld aan nemen.
  Niks overleg, bestuur of pers bericht knip en plakwerk.
  Gewoon er opuit en doen!

  Verder wens ik alle instanties die hun best doen om de wateroverlast te beperken, het allerbeste.

  Groet,Warfman

 6. @ pieter post,
  Dit was een persoon met een hart aanval… Weet niet hoe dit is afgelopen… Maar niet echt een nieuwsbericht lijikt me

 7. Wie luistert er nu nog naar berkellandfm toch geen hond meer. Dacht dat overgenomen zou worden door GELRE FM?

 8. @Jeroen,
  Jij zult ook wel veel gegeven hebben voor de mensen in Pakistan?! Nou ik niet, help liever de mensen (boeren/ondernemers) hier in ons eigen land. Want die krijgen zo dadelijk niets van de regering. Nee, het geld is op. Ja, dat ligt allemaal in Pakistan. Heel vervelend voor die mensen daar, maar ik denk liever eerst aan mijn eigen landgenoten.

 9. @ jeroen Lokale radio is voor lokaal nieuws en niet voor internationaal nieuws,daar zijn de nationale omroepen voor,dus vind ik ook dat de lokale omroepen hier meer aandacht aan kunnen besteden ook al zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen(gelukkig)

 10. Wat een gezeik over de lokale radio, het item is de water overlast en deze zal vaker voorkomen, zolang er in de besturen van waterschappen zakkenvullers zitten die alleen aan hun portemonee denken. Rij langs sloten, afwatering en kanalen, het gras groeit trierig en de afwatering is zeer slecht omdat er geen onderhoud wordt gedaan. Wel mogen de burgers veel geld betalen aan de waterschappen, die dat dan weer gebruiken om hun zakken te vullen. Het wordt tijd dat er eens wat opstand komt tegen deze zichzelf verrijkende instanties.

 11. antwoord aan de eibergenaar:
  wat berkelland fm wordt nog beslist Zodra we de zendmachtiging gekregen hebben, en de gemeenteraad achter ons staat. Anders is het over met BFM beslissing is voor 1oktober

 12. Er was niet eens wat te eten en drinken voor de brandweermannen die daar uren stomden te zwoegen! Schandalig…

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven