De Krekel sluit weg af zonder vergunning

EIBERGEN – De eigenaar van café De Krekel aan de Grotestraat heeft vrijdag- en zaterdagavond tijdens de kermis de straat voor zijn zaak afgesloten zonder vergunning. Aan beide kanten van de weg – vanaf museum de Scheper tot aan het voormalige pand van Oudenampsen – stonden afzetborden. De politie kwam zaterdagavond een kijkje nemen en heeft actie ondernomen.

Ook had de uitbater aan de overkant van de weg – op een parkeerplaats – een terrasje aangelegd. De politie heeft eigenaar Hilbert Niks dertig minuten de tijd gegeven om de boel op te ruimen en dat gebeurde. De afzetborden bleven wel staan. Stichting Draaimolen had de eigenaar dringend verzocht om hun borden niet te misbruiken voor deze illegale afzetting. Aan gezien de afzetborden alleen gebruikt mogen worden op tijdstippen waarop een vergunning is verleend.

Burgemeester Hein Bloemen was zaterdagavond niet bereikbaar voor commentaar, hij zat in het buitenland. Welke maatregel de gemeente gaat treffen is onbekend. Niks had een vergunning aangevraagd om de weg af te sluiten maar die is door de gemeente afgewezen.

Automobilisten keken raar op want er stonden nergens borden met de tekst: Doorgaand rijverkeer gestremd.

Update maandagmiddag 16.45 uur:
Burgemeester Bloemen laat vandaag weten dat het café geen vergunning had. ”Politie en afdeling Handhaving en Veiligheid van de gemeente zijn ingeschakeld. Actie loopt”, aldus Bloemen. Een gemeentewoordvoerder vertelt dat handhaving vandaag ook gaat controleren. Deze kwestie wordt na de kermis tijdens de evaluatie aan de orde gebracht. Dit deel mocht absoluut niet afgesloten worden.

[nggallery id=1486]

Deel dit artikel:

15 gedachten over “De Krekel sluit weg af zonder vergunning”

 1. De gemeente geeft tegenwoordig nergens meer een vergunning voor als het gaat om horeca gelegenheden… Heel raar dat de horeca ondernemers dan zelf actie ondernemen

 2. Vroeger kwam ik regelmatig in dit cafe toen het nog “de bolhoed ” en ” de Bastille ” heette. Kwam laatst langs dit cafe en hadden ze de kozijnen , deuren enz. in een kleurstelling (hel Geel / hel groen) geschilderd die totaal niet overeen komt met de omgeving !
  Hopelijk gaat de gemeente Berkelland hier ook wat aan doen!

 3. Het bericht is iets aangepast, Stichting draaimolen heeft de eigenaar niet aangesproken over het terras aan de overkant van de weg, maar alleen over de afzetborden.

 4. Ik vind het maar een raar café. De Hollandse hits knallen door je kop en de eigenaar heeft zijn eigen fiets in de zaak staan. Als-ie de moordende concurrentie het hoofd wil bieden, dan zal-ie echt een ander pad moeten inslaan. De kleuren verf zijn idd ook afschuwelijk.

 5. Idd de kleuren zijn niet om aan te zien. Ik vraag me af hoelang dit cafe nog open is. Wil je er een keer heen zit hij dicht ( vrijdag half 11)

 6. het verhaal omtrent het verzoek van Stichting Draaimolen om het terras danwel de wegafzetting te verwijderen is er niet geweest …..dit is een leugen (laster en smaad ) noemt een advocaat dit en als dit niet terecht word terug genomen volgt er actie in de zin van een preoces verbaal Volgens ingewijden !!! Ps is die molen soms omgevallen en op het bestuur terecht gekomen ??????

 7. Jan u kunt ons (Nieuwsuitberkelland.nl) niets kwalijk nemen, de woorden komen van de stichting. Er staat niets over het verwijderen van het terras of afzetting ze hebben alleen verzocht om de borden niet te gebruiken voor de illegale afzetting. Misschien gaat het verhaal rond in de wandelgangen maar wat hier staat is juist.

 8. De heer H. Hanning fietste vrijdag bij de krekel over het “uitgebreide terras”, groete de mensen en fietste. Zonder enig andere woorden te spreken.

  Wat ik hier wel grappig vind, is dat er geen bericht komt omdat de klok het zelfde heeft gedaan.

  Ze sloten de weg af (dan hoogst waarschijnlijk met vergunning), maar de automobilisten vonden het erg vervelend dat ze niet langs de stier mochten dit is namelijk ook éénrichtings verkeer.

  Oftewel het werd een knoop zonder einde tussen de kerk en de stier.
  Ook met vergunning kan ik me voorstellen dat mensen zich kapot ergeren aan dit soort acties.
  Ik vond dit wel zeer vervelend.

  De borden van de stichting werden op maandag ook door “bezoekers van alle horeca gelegenheden” op de weg geplaatst.

 9. Sommige mensen kunnen zich werkelijk aan alles ergeren. Zie Martin. Feit blijft gewoon dat een bord met vergunning (uiteraard) wel mag en zonder vergunning is het vragen om problemen.

  Wat Martin met de eerste allinea over dat groeten van de genoemde persoon bedoelt is me overigens volstrekt onduidelijk. Iemand van Draaimolen fietst langs, groet en fietst verder. Wat is daar nou weer mis mee?

 10. Waar de stichting zich druk om kan maken?!Laten ze vernielingen en de ruzie s maar eens beter in de gaten houden ipv een ondernemer wie zijn best doet om erbij te horen in de gaten te houden.

 11. Volgens mij krijgt alleen de klok een vergunning om de handel af te zetten op de maandag en dit terwijl de klok over een groot terras beschikt.
  Over het meten met twee maten gesproken.
  Bij de Krekel was altijd nog de mogelijkheid om een rondje om de kerk te rijden en zo toch op de bestemming te komen.
  Wanneer op de maandag de grotestraat geblokkeerd is dan is er echt geen verkeer mogelijk en krijg je Nederland Duitsland taverelen.

 12. al moet er ook gezegd worden dat je natuurlijk voor een handjevol mensen niet de boel hoeft af te sluiten

 13. @ Arjan:

  Ik mijn eerste alinea bedoelde ik het niet verkeerd omtrent de groeten van de boven genoemde persoon.

  Ik bedoelde er op te wijzen dat er die vrijdag avond niks gezegd is over dat het afgesloten was bij de krekel.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven