Dorpsinitiatief: Neede krijgt nieuw parkje

tn_Afbeelding nieuw Roy 22440NEEDE – De Gemeenschapsraad, Olde Smederieje (bestuur) en de Needse groen-ondernemers hebben de handen ineen geslagen om een stuk grond op de kruising Borculoseweg met de Rapenburg te verfraaien. Al een tijdje was dit braakliggend bouwterrein een doorn in het oog daarom is deze actie op poten gezet. Maandagmorgen ging de eerste schop de grond in.

Vrijwilligers van bovengenoemde instanties waren samen met hoveniers en stratenmakers druk in de weer om een parkje aan te leggen. Grondbewerking, het aanplanten van groen, graszoden leggen, bankjes plaatsen, het maken van wandelpaden en andere elementen die voor een park geschikt zijn werden uitgevoerd.

Buurtbewoners zijn erg blij met de komst van dit parkje. Ze stonden daarom de werkende mannen aan te moedigen. De initiatiefgroep hoopt dat alles nog voor de jammarkt klaar is. De ondernemers die zich inzetten doen dit kosteloos.

Het stuk grond is van ProWonen. Wim Winkeldermaat vertelt uitgebreid over de plannen in onderstaand filmpje.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1456]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Dorpsinitiatief: Neede krijgt nieuw parkje”

 1. leuke actie geweldig…..
  zo iets moet op meer plekken in neede, mits het wordt onderhouden of niet wordt afgebroken.
  BRAVO!!! Voor de heren die tenminste aanpakken en zich niet laten ontmoedigen door onze “geweldige” gemeente.

 2. Dit bewuste stuk grond werd destijds 2 maal op 1 dag verkocht. (zwarver gait, )p.s. de kubus bij de bibliotheek(in 2000 daar in de grond gestopt met voorsp. tot 2010)verbleekt en ome thijs wint de ….

 3. hartelijk dank voor dit mooie plekje ,we zullen hier menig uurtje hangen.het is echt een leuk stukje om met de scooter speedway op te houden.en met dat bankje in het midden is het helemaal af.

  jullie denken tenminste nog aan de jeugd hulde

 4. Hangjeugd, zou jij je niet eens gaan schamen om zulke onzin hier te plaatsen. Ik ga ervan uit dat jij het niet meent wat je verteld, maar mocht jij bovenstaande feiten plegen en je wordt betrapt, nou ik hoop dat je aan mij wordt uitgeleverd, doe jij deze feiten nooit weer, je bent gewaarschuwd.

 5. nou ik vind het helemaal niks dit soort onzin discussies op deze site gaat echt nergens over ja over neede en eibergen afkraken ben blij dat ik er niet woon
  saaie plaatsen daar

 6. johnieboy maak je niet zo druk jongen,je moet er ook wel een beetje de humor ervan in zien.wat dachten jullie van de naam de kleine maat,vernoemd naar zijn grote broer in eibarge.en even een tip voor de mensen die daar gras neerleggen.leg het aub heel vast.anders ben ik bang dat de scootjeugd erop komt de graszoden bij ieder bed op de stoep liggen.zou ook weer zonde zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven