Geerdink: ‘Kunst en natuur met glimlach’

tn_foto-kunst-en-natuurLOCHUIZEN – In samenwerking met het Gedenkbos organiseert De Tuinen van Geerdink op 11 september het evenement ‘Vlearkunst’. Deze inmiddels tweejaarlijks terugkerende dag zal wederom in het teken staan van muziek, sculpturen, schilderkunsten, theater en workshops. Ruim dertig ‘deelnemers’ (kunstenaars, artiesten, muzikanten en vooral genieters) zoals Janet Timmerije, Peter van de Waal, Hans Nijmeijer en Bert Koerts laten hun passie en kunsten zien in de Tuinen van Geerdink en in het Needse Gedenkbos aan de Waterleidingdijk.

”Het uitstapje naar Vlearkunst is altijd weer gezellig, inspirerend, anders en creatief, maar vooral genieten. De deelnemers én bezoekers zijn juist de expositie en de beleving, de tuin is hierbij niet zozeer de hoofdattractie maar meer een platform”, lacht Geerdink. Onder andere kunst die gemaakt wordt van hergebruikt materiaal spreekt de Needse groenondernemer zelf wel aan. In zijn tuin zijn vele werken te zien van dit zogenaamde ‘afval’.

Alie Vreemann van het Needse Gedenkbos: ”We hebben samen een eenmalige wandelroute uitgezet van de tuinen naar het gedenkbos over percelen en door bossen die normaal niet toegankelijk zijn. Langs deze route is ook van alles te beleven. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht. Een leuk nieuwtje is dat we die dag starten met een nieuwe donateurs actie ‘Bosvrienden’.”

Op beide locaties is ook aan de kleintjes gedacht. Er is voldoende aandacht en bezigheid, hierbij valt te denken aan: het bakken van broodjes, schilderen, toneel, spelen op de waterspeelplaats in het gedenkbos, de trampoline in de tuinen en noem maar op. Kunnen de ouders even genieten van een lekkere wandeling en de mooie omgeving.

Leuk? Zeker! Nationale Monumentendag is toevallig op dezelfde dag, past mooi bij alle herinneringen die nog komen en al zijn in het Gedenkbos. Want een boom zegt toch meer dan 1000 woorden? Kortom, een fietstochtje op 11 september richting het Gedenkbos en De Tuinen van Geerdink is bijna zeker een vol dagje uit in Lochuizen en het Vleer. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Iedereen is van harte welkom van 10.30 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Geerdink: ‘Kunst en natuur met glimlach’”

  1. Mijn vrouw en ik komen regelmatig in het gedenkbos, als de kleinkinderen over zijn, gaan ze graag even met die pomp spelen, het is fascinerend voor de kleintjes dat je zelf water naar boven kunt halen.
    We zij al een paar jaar niet meer bij de Geerdinks in de tuin geweest, dus we willen nine eleven wel eens zien hoe het er bij staat.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven