Kunstfestijn in openluchttheater afgelast

tn_Afbeelding nieuw Roy 23430EIBERGEN – Mensen die zondag het evenement ‘De Maat in kunst en taal’ wilden bezoeken kwamen voor een dicht hek te staan. De organisatie had een groot plakkaat op het toegangshek geplakt met de tekst: ‘In verband met weervoorspellingen alle activiteiten in het theater afgelast’. Maar het slechte weer mocht de pret niet drukken in café de Libertijn werd het festijn met een optreden van The Beets Brothers vanaf 15.00 uur doorgezet.

De bekende jazz-band die in 1983 is opgericht trok veel publiek. Vooral Peter Beets (pianist) is een beroemd persoon in de muziekwereld. Samen met zijn twee broers Marius en Alexander vermaakte ze het publiek. De drummer – Wim Holthaus – uit Eibergen kreeg de eer om als gast de drum te bespelen.

De band kan wel lachen om het slechte weer: “We hebben de eerste cd bij ons. Jullie krijgen hem voor een alles in water prijs, tien euro!” grapt Alexander Beets.

De Maat in kunst en taal was zaterdag ook wat eerder afgelopen dan gepland, om 19.00 heeft de organisatie de hekken gesloten. De bezoekersaantallen waren die dag erg laag.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1517]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Kunstfestijn in openluchttheater afgelast”

 1. nou dat gaat wel geweldig al die festiviteiten in het openluchttheater. Alleen dat dance-feest loopt volgens mij goed.
  Bij andere optredens blijven de bezoekers toch wel massaal weg, al dan niet door het weer.
  Ik denk dat het zonde van het geld is om tonnen met geld in het openluchttheater te pompen.
  Dan zouden de euphonias en excelciors toch wat vaker moeten spelen op die plek en verder ook ieder weekend een open podium of whatever.
  jammer van die mooie plek

 2. Wat in bovenstaande artikel niet goed naar voren komt is dat het mede is afgelast omdat de standhouders van de kunstmarkt het ook voor gezien hielden. Zowel door lage bezoekersaantallen (wat ook weer kwam door kou en regen) als de weersvooruitzichten.

  Met een openluchttheater ben je nu eenmaal erg afhankelijk van het weer. Dat is de charme maar ook gelijk de zwakte van zo’n plek.

  Met goede ideeën ben je overigens altijd welkom bij het Openluchttheater!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven