Open podium: ‘Voor-Beltrum uit zijn dak’

tn_Afbeelding nieuw Roy 22435VOOR-BELTRUM – De grote tent bij café Halfweg was zondagmiddag tijdens de kermis goed volgelopen voor het open podium. Lokale artiesten mochten hun kunsten vertonen. Sylke Tuinte, Manou Bomers, Lynn Ikkink en Jelmer Ter Braak sleepte de eerste prijs in de wacht met het nummer ‘Lollipop’ van Mica. Zoals gewoonlijk werd het publiek verrast met een optreden van José Zieverink.

Samen met nog twee inwoners uit Voor-Beltrum gingen ze op het podium flink tekeer tijdens het nummer van Tina Turner (Proud Mery). Ze waren bijzonder mooi verkleed en moesten op dikke vrouwen lijken. Voor het open podium werden de prijzen uitgereikt van het voetbal- en volleybaltoernooi.

Voor-Beltrum heeft nog wat unieks: het bier wordt tijdens het feest gewoon in een bierglas getapt. In heel Nederland wil de politie juist dit verbieden omdat plastic bekers veel veiliger zijn en geen ongelukken kunnen veroorzaken. Verschillende gemeenten geven zelfs het advies tijdens feesten om geen glas te gebruiken.

Het ophalen van de glazen was een hele job. Mick Arink (6) kon zich de hele dag goed vermaken. Voordurend was hij in de weer om de lege glazen van de tafels te halen. “Moet je dat zien was een jong ventje, het zit nu al in het bloed”, grapt een kermisvierder.

De kermis duurt nog tot dinsdag, er zijn elke dag optredens in de tent. Zondagavond Brothers in Arms. Maandag, Premium, en dinsdag Trainband.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1448]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Open podium: ‘Voor-Beltrum uit zijn dak’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven