‘Oudestraat in Neede begint te bloeien!’

NEEDE – Inwoners van Neede kijken de laatste dagen verbaasd op als ze door de Oudestraat fietsen of lopen. “Moet je dat zien wat is die schilder toch allemaal aan het doen? Wow, alle kleuren van de regenboog, rood, blauw, geel en groen. Geweldig de Oudestraat begint weer te bloeien”, roept een voorbijganger met een grijns op zijn gezicht.

Pandeigenaar Mans Koster vond het nodig om het pand (Oudestraat 48) op te knappen er was al jaren niets gedaan aan de voorkant van het pand. Een verfbeurt was geen overbodige luxe. Maar het is niet zomaar een likje verf! “Dit wordt het opvallendste pand van Neede en misschien wel van Berkelland. Het wordt tijd dat iemand een keer gek doet. Ik heb samen met Koster dit bedacht”, aldus de schilder.

Iedereen die het pand passeert kijkt naar boven, de meeste beginnen spontaan te lachen. En reageren positief. De oudere inwoners zijn iets minder blij met de kleuren. We zijn benieuwd of de welstandscommissie hier blij mee is!

“Als het schilderen spontaan gebeurt dan kan de gemeente weinig doen, bij nieuwbouw wordt er wel gekeken naar de kleuren. Mits er klachten binnen komen van buurtbewoners, maar dan moet het echt extreem zijn”, vertelt Jan Dirk Fokker voorlichter van de gemeente Berkelland.

Deel dit artikel:

10 gedachten over “‘Oudestraat in Neede begint te bloeien!’”

  1. Er komt meer fleur en kleur in de Oudestraat !
    Prachtig Mondriaan-achtig.
    Nu nog een passende naam voor de leuke winkel !

  2. Neede begint te bloeien? Zelfs de (albino)vleermuizen willen al niet meer naar ‘Nee’ toe. En de Needse bakker Olminkhof begint een zaak in ……. Eibergen. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven