Piraat haalt geld binnen voor ziekenhuis

RUURLO – Zendpiraat de Vrije Radio Achterhoek (VRA) is afgelopen vrijdag begonnen met de jaarlijkse non-stop uitzending voor een goed doel in het buitengebied van Ruurlo. Dit jaar met een feestelijk tintje wat het gebeurt voor de vijfde keer. Tot zondagnacht zitten de piratenliefhebbers illegaal in de ether om zo geld binnen te halen voor de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Het concept blijft een succes want ondernemers zijn nog steeds bereid om een financiële bijdrage te leveren. Ongeveer veertig bedrijven hebben zich gemeld. “We hebben de zaakjes goed voor elkaar. De mast is hoger, maar liefst 70 meter en de apparatuur waar we mee draaien is uitgebreid en vernieuwd. Bang om opgepakt te worden? Wel een beetje maar we zorgen er voor dat we geen overlast bezorgen. Geen enkele andere zender heeft last van ons”, aldus Jan Willem S. één van de negen leden van VRA.

De kinderen in het ziekenhuis zijn erg blij met de Ruurlose zender. “Vorig jaar hebben ze op de afdeling met alle kinderen een mooie tekening gemaakt als dank. Zondagavond komt een vertegenwoordigster van het ziekenhuis het geld ophalen. Ze reageren altijd positief.”

De zender draait vooral ‘vergeten’ muziek: The Cats, George Baker, BZN, en ook nieuwe nummers van bijvoorbeeld Frans Duits. Er komen tijdens de uitzending bijzondere reacties binnen. “De mooiste tot nu toe is er eentje vanuit Duitsland. Iemand was aan het wachten op het vliegveld in Dusseldorf. Hij was een zender aan het zoeken op zijn radiootje en hoorde ons. Een Achterhoekse piraat in het buitenland dat hoor je niet vaak!, lacht Jan Willem.

“Waarom we dit doen?, natuurlijk voor het goede doel. Maar voor ons is het ook een beetje vakantie. Andere mensen gaan naar Center Parks maar wij zijn tevreden met een weekentje uitzenden.”

De Radio Vrije Achterhoek is te beluisteren in de ether op 99.5 FM. Reacties komen uit het hele land zoals Emmen en Tiel.  Meer info op www.vrijeradioachterhoek.nl.

Update maandagavond:
Het geldbedrag dat dit jaar is binnengehaald bedraagt 1073,45 euro. Afgelopen vier jaar hebben de radioliefhebbers tussen de 5500 en 6000 euro opgehaald. Het eerste jaar ging het geld naar moeder Terresa in Ulft (1480,00).

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Piraat haalt geld binnen voor ziekenhuis”

 1. Dat ze kinderen ervoor gebruiken om de hobby voort tezetten en als ze gepakt worden dat dan iedereen aaaaaaahhhhhhhhh roept omdat dat weer zielig voor die zieke kinderen is omdat die minder krijgen……

 2. Ik vind het een leuke actie.en als zij gepakt worden dat is dan jammer maar ik neem aan dat het geld toch wel naar deze kinderen gaan toch?
  Jan pieter zit dan niet zo te zeuren en gun ieder een verzetje.
  Ik vind het toch al erg dat zo,n actie moet in nederland
  Dus jongens nog veel succes.
  Betty

 3. Die jongens doen er tenminste nog iets voor zou je eigen kind maar zijn die in het ziekenhuis ligt zou jij een voorbeeld aan kunnen nemen !!! in plaats van komentaar tegeven.
  Prachtig jongens dat goede doel ga hier nog maar jaren mee door.
  gr Jan – Gerald

 4. Hoppata , de 99,5 knalt hier over de bunders grond heen.Jongens zyn goed bezig. Laat theon maar waar die is.Gr van n echte praten luisteraar.

 5. ten eerste de actie is super niets op tegen.

  maar laat ze dan wel goed spul gebruiken die etherpiraten de normale omroepen worden gewoon weggedrukt door hun dat is toch niet normaal. er komen er steeds meer en dat is niet goed vind ik is mijn mening.

  niet dat ik iets tegen ze heb.
  succes met de uitzending en hoop dat het goed gaat.

 6. ik moet janpieter wel gelijk geven..
  als ze opgepakt worden is iedereen van de politie ineens een kinderhater..
  en als jongelui met zo’n mast gepakt worden is ’t ineens eigen schuld dikke bult..je weet dat ’t niet mag..

  maar toch succes!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven