Stuntende motorrijder verliest rijbewijs

BORCULO – Op zondag 15 augustus rond 14.30 uur is het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige motorrijder uit Vriezenveen wegens het gevaarlijke rijgedrag van de man.

De politie zag de man over de N315 van Neede naar Borculo rijden, waarbij zijn rijstijl meteen opviel. De politie besloot de man daarop enige tijd onopvallend te volgen.

Gezien werd dat de man meermaals rechtop op ging staan, soms om zijn broek recht te trekken, maar soms ook zonder zichtbare reden. Hierbij bleef hij steeds over een ruime afstand staan, ook terwijl hij een bocht moest nemen en er tegenliggers naderden. Verder liet de man meerdere malen voor een tiental seconden het stuur los, waarbij hij zijn handen langs zijn lichaam liet hangen of achter zich hield.

Ook ging de man op enig moment met beide benen links van het zadel zitten. Tot slot besloot de motorrijder tussen Borculo en Ruurlo met beide voeten op het zadel te gaan staan, dit terwijl hij 80 km. per uur reed. Hierop is de man door de politie in Ruurlo aan de kant gezet en is zijn rijbewijs ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag en het in gevaar brengen van zichzelf en zijn medeweggebruikers.

De politie maakt proces-verbaal op, ook wegens de slecht leesbare en beschadigde kentekenplaat die op de motor zat.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Stuntende motorrijder verliest rijbewijs”

 1. Middelvinger voor bonnenschrijver
  dinsdag 17 augustus 2010 | 13:58

  VRIEZENVEEN – Een 50-jarige man uit Vroomshoop is maandag 16 augustus aangehouden voor het beledigen van politieagenten.

  Twee politieagenten zagen rond 08.00 uur hoe de man in zijn auto tot twee maal toe inhaalde over een doorgetrokken streep. Dit gebeurde op de Daarleveenseweg in Vriezenveen. De agenten hebben de man staande gehouden. Hij maakte gelijk al duidelijk dat hij het er niet mee eens was dat hij hier door de agenten op werd aangesproken. De agenten hebben verder geen aandacht aan de man geschonken en wilde de overtreding zakelijk afhandelen.

  Toen de man zijn weg weer mocht vervolgen, gaf hij bij het wegrijden veel gas en stak hij zijn middelvinger op naar de agenten. Hij is met hoge snelheid in de richting van Almelo gereden.

  De politieagenten zijn achter de man aangereden en hebben hem vervolgens aangehouden voor belediging. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven