Touwtrekkers uit Eibergen goed op dreef

EIBERGEN – De touwtrekkers uit gewest oost zijn de tweede competitiehelft gestart in Oele. De gastvereniging tekende voor een mooie grasmat en een goede organisatie. Vooral de ploegen die later dit jaar naar Zuid Afrika reizen waren optimaal voorbereid en eisten de dagzeges op.

De touwtrekkersvereniging Eibergen reist met een voltallige selectie in september naar Pretoria. Ze zullen voornamelijk deel nemen in de Clubkampioenschappen tijdens de WK. Dit was goed te merken in de 680 A klasse waarmee het toernooi begon. Ze wonnen de wedstrijden soeverein met als enige echte tegenstander Vorden. Deze ploeg wist onlangs nog een Internationaal toernooi in Brabant op haar naam te schrijven.

Eibergen kon echter het geduld opbrengen om Vorden keer op keer af te stoppen. In de eerste trekbeurt betekende het wel dat de ploeg meters vooruit moest alvorens de definitieve aanval ingezet kon worden. Heure werd knap derde in de dagrangschikking. In de B klasse trok Eibergen zich naar een vierde plaats. Oele werd dagkampioen. In de jeugd klasse werden de Bisons tweede achter OKIA, ook in de totaalrangschikking is dat het geval. De Eibergse jeugd trok slechts 4 punten bij elkaar.

In het middagprogramma moest het Eibergse damesteam toezien hoe Koapman hun van de derde plaats afhield. Het damesteam dat nu personele problemen kende moet de volgende wedstrijd alles op alees zetten om weer op het podium te komen. Heure behoud de leiding in de 720 klasse. Maar ook hier deed Vorden van zich spreken ze werden dagkampioen en liepen 3 punten in op de Borculose ploeg.

In de 640 A klasse was het weer Eibergen dat zonder problemen de dagzege kon bijschrijven. Bisons werd tweede. In de B klasse staan de Beltrummers bovenaan. Eibergen bezet de tweede plaats maar had het in Oele erg moeilijk en wist slechts 4 punten bij elkaar te trekken.

Over twee weken zijn de competitiewedstrijden in Warnsveld. Alle jeugdploegen zijn aankomende zaterdag actief in Heino waar het internationale GENSB toernooi wordt gehouden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven