Volksfeest heeft heel wat nieuwigheden

REKKEN – Dit jaar viert Vereniging Rekkens Volksfeest haar 100-jarig bestaan. Er zijn al heel wat activiteiten achter de rug maar het hoogtepunt is toch wel het volksfeest dat vanaf zaterdag 21 augustus wordt gehouden. Speciaal voor het jubileum heeft het bestuur nieuwe dingen ontplooid. Zo is er een oecumenische dialectviering, vuurwerkshow, een grote dahlia-showtuin met meer dan honderd soorten en wordt er voor het eerst keizerschieten georganiseert met oud schutterskoningen.

Op 1 oktober 1910 is het volksfeest in Rekken opgericht. Daarvoor was er ook een jaarlijks feest om de oogst te vieren, de schuttersvereniging organiseerde dat. Een dominee meende dat het organiseren van een volksfeest het alcohol verbruik verminderde. Zijn ideeën werden doorgezet en zo was het volksfeest in Rekken geboren.

De bloemencorso is voor veel inwoners toch wel het belangrijkste onderdeel tijdens de feestweek. Op 25 augustus trekken twaalf grote wagens en vijftig kleine wagens door de Rekkense straten. Henk Bos (57) is al 15 jaar voorzitter van de verenging en heeft nog steeds veel plezier in zijn werk. “Het doet me altijd goed als je ziet hoeveel plezier de mensen hebben tijdens het volksfeest. Iedereen doet mee, dat geeft me een voldoening. De kwaliteit van het corso is voor ons heel belangrijk. En dat zie je ook aan het plakken en het mozaïeken. Hoeveel dahlia’s we gebruiken? Ongeveer 1,2 miljoen stuks, en dat voor 1400 inwoners!”

Er komen dit jaar twee burgemeesters naar het corso kijken. Hein Bloemen (Berkelland) en de burgervader van Vreden. Het corso begint op 25 augustus om 14.00 uur. Het volksfeest heeft een extra dag, vrijdag gaat de optocht naar Vreden. Er staan dan honderden Duitsers langs de weg om de wagens te bewonderen. Om 16.30 uur is er een optreden van The Flames (gratis toegang). Om 21.45 is er een grote vuurwerkshow aangeboden door de Grolsch.

De feestweek wordt afgesloten met feestavond in de tent. De Palemiger Spatzen treden dan op. Na het volksfeest worden de ouderen van Rekken nog in het zonnetje gezet met een seniorenmiddag op 17 september. En op 2 oktober is de afsluiting van het jubileumjaar met een allegorische optocht, ambachten, muziek, oldtimers en nog veel meer.

Meer informatie op: www.bloemencorsorekken.nl.

Oude foto’s:
[nggallery id=1450]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Volksfeest heeft heel wat nieuwigheden”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven