Wateroverlast: Veel straten staan blank

tn_Afbeelding nieuw Roy 23296BERKELLAND – In Berkelland stonden woensdag meerdere straten blank door de hevige regenbuien die over de regio zijn getrokken. Onze fotograaf Roy Nijman maakte een rondje door Neede. De Borculoseweg, Gruttostraat, Kivietstraat, en andere omliggende straten stonden blank.

Alle brandweerkorpsen van Berkelland zijn uitgerukt (Neede, Borculo, Ruurlo en Eibergen) om op meerdere plekken de wateroverlast op te lossen. De gemeente is ook druk bezig geweest in diverse straten.

Er komen bij de redactie van deze site heel wat foto’s binnen die door Berkellanders gemaakt zijn. In Neede was er aan de Weemerhof veel wateroverlast. “Het water stond zeker 20 cm hoog. En nu om 19.45 uur wil het nog niet zakken. Voor de kinderen in de buurt maakte dat niet uit. Die genoten van deze recreatieplas”, vertelt Ronald Klein Nijenhuis.

In Beltrum stond het water in de Dorpstraat ook hoog. Richard Scharenborg: ”Het water was hier nog nooit zo hoog geweest in de straat bij sommige woningen stond het aan het randje van de voordeur. Hier viel in een uurtje ongeveer 40 mm.”

Heeft u foto’s stuur ze naar [email protected]!


(film ingezonden uit Ruurlo)

Foto’s Roy Nijman (Neede):
[nggallery id=1507]

Foto’s Yvonne Berends (Eibergen):
[nggallery id=1508]
 
Foto’s ingezonden:
[nggallery id=1509]
 
 
 
 
 
 

 

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Wateroverlast: Veel straten staan blank”

  1. Moet je maar zorgen dat je de riolerings putjes open hebt. Dan heb je ook geen last. dat de boel overloopt
    Maar er zijn van die luie mensen die hebben het onkruid hoog voor de putjes staan. Vindt je het gek als er dan veel regen valt dat alles onderloopt. Dat komt heus niet door de verkeersdrempels.

  2. Het rioolstelsel kan het vele regenwater niet aan..

    En hierop vallen de stuwen niet af te stellen..

  3. Meneer piet jij snapt er geen zak van, het gaat om de landerijen van de boeren die door het WATERSCHAP zonder toestemming als retentie gebied worden gebruikt met als gevolg honderd duizende euro’s schade aan GEWASSEN!!!!!!! Maar als je daar wat van zegt weten de heren nergens van en zeggen ze dat is overmacht, ja zo ken ik er ook nog wel een paar, bijv: meneer u hebt de waterschapslasten nog niet betaald! Oo ik weet nergens van!!!!!

  4. Ja leuk al die natuur ontwikkeling langs de beken in de achterhoek, maar het onderhoud ervan how maar dat is dus vorige week wel gebleken, ze laten de boel gewoon verzuipen!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven