Zwaar verwaarloosde hond aangetroffen

EIBERGEN – Op maandag 9 augustus is door de dierenambulance Doetinchem/Winterswijk een hondje opgehaald aan de Winterswijkseweg in Eibergen. Deze kruising Maltezer zag er verschrikkelijk verwaarloosd uit. De voedingstoestand van het hondje was goed, maar de vacht is al tijden niet meer verzorgd.

De vacht  was volledig aan het vervilten; de huid verstikte. De hond kon zich slecht bewegen vanwege de vastzittende klitten. Het dier is net op tijd gevonden anders hadden zich vervelende complicaties kunnen voordoen zoals wonden met maden.

Er is door de dierenambulance melding van gemaakt bij de politie. De hond is geschat op ongeveer twee jaar en het is een teefje. Ze wordt momenteel verzorgd in het dierenasiel Brammelo in Haaksbergen, waar ze snel wat aan haar vachtconditie zullen doen. Wie weet waar deze hond vandaan komt?

[nggallery id=1459]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Zwaar verwaarloosde hond aangetroffen”

  1. Arm hondje…ik kan er zo kwaad om worden dat mensen dit doen!!!!Ik hoop dat dit schatje gauw een warm mandje vind bij mensen die wel van dieren houden!!!

    Ook hoop ik dat het “baasje”gevonden word zodat er actie ondernomen kan worden…al vraag ik mij af of hier wel een goede straf voor is…

  2. BAH!!!!! Dat mensen hun dieren zo verwaarlozen. Wordt er misselijk van. Het hebben/houden van een huisdier betekent niet dat je alleen maar water en eten hoeft te geven. Vooral langharige honden hebben veel verzorging nodig. Als je dat niet wilt of kunt moet je een kortharige hond nemen of nog beter…neem een goudvis.

  3. Typisch Nederland om direct negetieve reacties te plaatsen.
    Kan dit hondje niet weggelopen zijn (deur niet goed afgesloten, hond wil baasje achterna en verliest deze uit het zicht…..)

    Jammer hoor db en ikke

  4. Sorry lowieke….maar als ze nu nog steeds het baasje niet gevonden hebben????? Als je als eigenaar je hondje kwijt bent ga je toch op zoek en doe je er alles aan om hem te vinden. Vandaag staat in de krant dat ze een baasje zoeken voor het beestje dus…….eigenaar is spoorloos en volgens mij blij dat tie er vanaf is. BAH…..blijft misselijkmakend.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven