Bloemencorso trekt duizenden bezoekers

tn_Afbeelding nieuw Roy 23725BELTRUM – Het bloemencorso werd zondagmiddag druk bezocht. Duizenden mensen kwamen een kijkje nemen naar de kunsten die de wagenbouwgroepen de afgelopen maanden gemaakt hebben. Door een onwelwording aan de Haarstraat ging het corso iets later van start dan gepland omdat de weg voor de ambulance vrijgehouden moest worden.

Aan de meeste wagens was goed te zien dat er dit jaar een gebrek aan dahlia’s is. Veel plekken zijn opgevuld met andere materialen, zoals het blad van de schoenlapperplant.

Rond 11.00 uur werden de eerste wagens op het corsopark geplaatst aan de Avesterweg. Dit ging niet helemaal goed omdat sommige wagens te groot waren en niet onder de bomen door konden rijden. Een ‘snoeiploeg’ heeft de lindes langs de weg (bomen van de gemeente) gesnoeid zodat de corsowagens verder konden rijden.

Vanavond kunt u tot 23.00 uur de wagens in het donker bewonderen naast het feestterrein. Er wordt dan voor sfeervolle verlichting gezorgd.

Maandagmorgen wordt het volksfeest geopend door de loco-burgemeester van Berkelland. Rond 11.15 uur worden de prijzen van het corso bekend gemaakt in de grote tent.

Update maandag:
De uitslag van de juryprijs is op maandagochtend 6 september bekend gemaakt.  De jury kende de wagen van de Toekomst op alle vijf onderdelen (algehele indruk, uitwerking idee, vormgeving, kleurverdeling/afwerking, indruk in de optocht) de meeste punten toe. Het jeugdcorso werd gewonnen door Sjoerd Nijenhuis, Jasper Nijenhuis, Thijmen Huinink en Thieme Heutinck met hun wagen ‘Michael Jackson’. Hieronder volgt de juryprijs: 1 De Toekomst PK, 2 Wielderink HAAI!, 3 Klunt Halloween,  4 Oet Alle Windstreken Gevoelloos, 5 Losse Flodders Cake Walk, 6 De Vikings Zwart wit, 7 Lintvelde Made in China, 8 De Slinge Panta Rhei, 9 ’t Hulzink Peter Pan, 10 De Blenke De tijd vliegt, 11 Die Zweinerei Ik hou van Holland, 12 Dorpsstraat Plan B


(deel 1)


(deel 2)

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1541]

Corso in het donker:
[nggallery id=1542]

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1543]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Bloemencorso trekt duizenden bezoekers”

 1. bomenliefhebber

  Heb gezien hoe de heren de takken van de bomen snoeiden, het leek nergens op een ambtenaar die bij de gemeente werkt was er ook in de buurt en vond het allemaal goed, schande dat dit kan

 2. tjonge wat een ophef over een paar takken de optocht was super mooi beltrum bedankt en die bomenliefhebber ga iets nuttigs doen met je tijd

  groeten een echte berkellander

 3. bomenliefhebber

  Regels zijn regels iedereen moet zich daar aan houden ook de corso mensen. Als ik met een zaag ga snoeien aan gemeentebomen dan komen ze ook bij mij. Als de gemeente hier niets mee doet dan zorg ik er voor dat het er wel komt, nogmaals schande en helemaal van die ambtenaar ut Beltrum S.

 4. Wat heb je er weer veel werk van gemaakt Roy. Echt geweldig . Er zijn niet veel mensen die op deze manier, geheel vrijwillig, de mensen van zoveel informatie voorziet.
  Dankjewel, je bent een kanjer. En de foto’s zijn heel erg mooi en geven een prachtig beeld van hoe het is geweest.

 5. Kees Prakke (Canada)

  Ik ben het volkomen eens met ‘Rees’.
  Voor ons die vroeger dit persoonlijk mee maakten, en nu in het buitenland wonen, houd Roy met zijn zeer goede foto’s en reportage ons op de hoogte.
  Thank you very much.
  Kees

 6. Ben d’r weer geweest daar in Beltrum, het was weer toppie, mooie wagens, een aanrader voor iedereen.

 7. Geen gedram.
  Het corso was perfect.
  GEFELICITEERD deToekomst.

  Doorgaan.

  En die bomenliefhebber moet zich maar openbaar maken bij het SVB.
  Dan kom het op de plaats terrecht.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven