Extra politie toezicht tijdens maisoogst

BERKELLAND – De politie laat weten dat zij in het kader van de verkeersveiligheid extra toezicht gaat houden tijdens de zogenaamde maïscampagne. Daarbij gaat het vooral om de verlichtingseisen en de belading van de voertuigen maar ook om de mogelijk achtergebleven modder op de rijbaan. Genoemde zaken kunnen tot onveilige situaties leiden.

De maïsoogst komt er weer aan. Dagelijks en vaak ook ’s avonds laat rijden de tonnen wegende landbouwvoertuigen met hun lading van het land naar de plaats van inkuilen. De enorme voertuigen moeten over de soms smalle wegen in het buitengebied en dienen dan ook, zeker bij donker, goed zichtbaar te zijn voor het overige verkeer. De politie hoopt dat ondernemers bij het lezen van dit bericht hun voertuigen nog aan een extra inspectie onderwerpen.

In sommige gevallen wordt het wegdek verontreinigd met modder, zand en afvallende maïs. Voeg hierbij nog herfstregens, vallend blad en vroeg invallende duisternis aan toe en de toestand van het wegdek verandert in een glijbaan.

Deze verontreinigingen kunnen verkeersgevaarlijke situaties opleveren voor het overige verkeer. Om dit te voorkomen gaat de politie regelmatig in het buitengebied controleren. Afhankelijk van de aangetroffen situatie (niet of wel verkeersgevaarlijk) zal de politie zonodig waarschuwend of verbaliserend optreden. Ook hierbij verwacht zij dat de ondernemer zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van de verkeersveiligheid oppakt. Zoals aangegeven wordt er ook op de technische aspecten (verlichting, belading) van de voertuigen gelet.

Tot slot doet de politie een beroep op alle weggebruikers om in de periode van de maïscampagne rekening met elkaar te houden en daar waar nodig snelheid en rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden.

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Extra politie toezicht tijdens maisoogst”

 1. Laat politie eerst de daders grijpen voordat ze mensen inzetten voor controlle`s

  zie: Dieven stelen meters stroomkabel

 2. Jeroen…..je lult wel anders als je straks ’n keertje in de slip raakt door al die modder die de boeren met hun oogstmachines achterlaten. Ik ben het met je eens dat daar géén extra politie voor ingezet hoeft te worden, maar de boeren wijzen op de ellende die ze veroorzaken is helemaal terecht.

 3. Lekker werken voor die boeren met de politie die in je nek zit te hijgen of zoeken ze naar de cannabis die wel es tussen de mais groeit. (zwarver gait, liefhebber van “mais”koeken) p.s. meer blauw tussen het groen zal de naam van het AANVALSplan zijn

 4. Ikke je komt zeker niet uit deze streek of niet geboren, al jaren weten de mensen in oosten des land dat hier op het land wordt gewerkt en dat tijdens deze werkzaamheden gemorst wordt.
  Of loop jij met je hondje met de poepschep onder zijn reet !!!

  In amsterdam kun je over de duivenstront lopen en voor het zelfde geld uitglijden en breek jij je nek ?

 5. @Ikke ,Het is ook mogelijk om je snelheid aan te passen aan het wegdek,het lijkt mij dat je dat ook doet bij sneeuw en ijzel,datzelfde geldt voor modder.

 6. in plaats van de politie in te zetten zou men ook gewoon wat meer met de straatvegers op pad kunnen, maar wel ’s nachts als er bijna niemand last van heeft, dan is de weg de volgende dag voor de ochtendspits weer mooi schoon.

 7. ik vind het geen verkeerd iets dat men gaat controleren, ben een aantal jaren geleden zelf slachtoffer geweest van een motor ongeluk dat te maken had met verontreinigd weg dek door mais oogsten. Het wegdek lag er al 2 dagen zo bij na het kneuzen en het regende op dat moment iets vandaar de modder. Op dat moment kon ik nergens aan zien dat er LEES GOED 2 dagen ervoor aan gewerkt was. Zo vatten jullie het namelijk op.

  Achter af gezien is het een jurisdisch getouwtrek geworden, tussen de loonwerker en boer over de aansprakelijkheid.

  Natuurlijk iedereen dient te weten dat er rond deze tijd gewerkt word en dat het wel eens slecht te berijden kan zijn op de wegen, maar de loonwerkers / boeren moeten ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

 8. Er zijn genoeg boeren die na het hakselen met een veegmachine de weg weer schoon vegen….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven