Groen licht voor plan ‘Hof van Eckberge’

ÉIBERGEN – Carine Grijsen en Maarten Reimes kunnen samen een gat in de lucht springen. De twee die het initiatief hebben genomen om naast het zwembad ’t Vinkennest aan de Lintveldseweg het Hof van Eckberge te realiseren hebben vandaag goedkeuring gekregen van gemeente en Raad van State. Ze stonden vrijdagavond voor het eerst op het stuk grond van van 24000 vierkante meter om daar een klein feestje te houden met een fles champagne.

Na twee jaar aanvragen en onderhandelen is nu de kogel eindelijk door de kerk en kan de eerste schop in november de grond in. Het park (speel- en belevingsaccommodatie) moet volgens Reimes door lokale bedrijven worden aangelegd omdat hier de economie wel een impuls kan gebruiken.

Verschillende bedrijven zijn nu al ingeschakeld: GMI uit Groenlo doet een gedeelte van interieurontwerp, Metos in Ruurlo verzorgt de keukenapparatuur, Realizer te Eibergen verzorgt de realisatie van Lasergame. Verosol (Eibergen) heeft een voorstel gemaakt voor de binnenzonwering. Ook gaat het duo samenwerken met Hans Bronk van Fish Life (Eibergen) voor de ontwikkeling met de dieren.

De aanbesteding wordt gedaan door Kiefte architecten uit Borne. Er wordt nu druk gewerkt om samen met een interieurstyliste het pand (hal van 2400m2 ) zo mooi mogelijk in te richten. Er komen onder andere bowlingbanen, lasergame, en klimstructuren.

Niet alleen in het gebouw is van alles te doen buiten wordt een buitenspeeltuin (5000m2) aangelegd met houten toestellen. Naast deze tuin komt er ook nog een belevingstuin (600m2), en een boomgaard (10.000m2). Klik hier om het plan te bekijken!

Meer informatie en aanmelden voor de nieuwsbrief op www.hofvaneckberge.nl.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1533]

Deel dit artikel:

21 gedachten over “Groen licht voor plan ‘Hof van Eckberge’”

 1. Eindelijk kunnen jullie beginnen met het realiseren van iets prachtigs dat zéker weten een aanwinst zal zijn voor Eibergen. Heel veel geluk en plezier.

 2. Een aanwinst voor Eibergen, zo zetten we ons nog beter op de kaart! Heel veel succes met de uitvoering van alle plannen.

 3. @ Jahanne

  Arme buren.
  Zal je achtertuin maar wezen!
  johanna | 04-09-10 | 00:50

  Door dit soort mensen kan er nooit geen groei zijn.Foei!!

 4. Waardering voor de inzet en het doorzettingsvermogen van de ondernemers én de medewerking die de gemeente heeft verleend. Ik ben er van overtuigd dat Hof van Eckberge een succes gaat worden. Berkelland zal een stuk aantrekkelijker worden, dat zal niet alleen de recreatieve sector ten goede komen, iedereen kan hiervan mee profiteren.

 5. Succes met uw onderneming, nu alleen nog de A18 realiseren en de topdrukte kan komen. Eindelijk leven in de brouwerij.

 6. Kan niet wachten tot het open is!! Helemaal goed. Hoeven we eindelijk niet meer altijd naar een andere plaats.

  Gefeliciteerd en veel succes.

 7. Maarten, Carine en kids, het gaat fantastisch worden dat weet ik zeker!!!! We wensen jullie heel veel plezier in de fase die jullie nu ingaan, word heel mooi allemaal, zelfs de achtertuin!!! Ben trots op jullie.x

 8. UIT onderzoek door de zwaarste gevallen uit de gem b. is gebleken dat er in ei. géén plaats is voor welk hof dan ook. (zwarver gait) p.s. en op successen uit het verleden kunnen deze twee(+ hun ACHTERBAN) ook al niet bogen, maar misschien kunnen ze nog wel een klussendienst beginnen onder de banier van ….

 9. Jan en Annie W.

  Van Harte Gefeliciteerd Maarten en Carine!!
  Heel veel succes, nu kan het echt beginnen!

 10. Falco ten Brinke

  Beste Maarten & Carine,

  Het 3d plaatje van het plan ziet er spraakmakend uit !

  Succes met de uitvoering van het project

  Vriendelijke Groeten, je neef(je) uit Varsseveld

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven