Groot spektakel rondom voetbalwedstrijd

tn_2009_0516VoetbalEibergenNeede0011EIBERGEN – Het heeft enkele jaren geduurd, maar het eerste zondagteam van FC Eibergen heeft eindelijk weer eens gewonnen van aartsrivaal Sportclub Neede. Conform het spelbeeld werd het 2-0 voor de thuisclub. Op de overwinning viel niets af te dingen. De ruim 1.000 toeschouwers zagen een duel waarin de thuisclub de voetballende ploeg was.

Kwalitatief was het weliswaar allemaal niet even goed, maar dat is bij deze derby meestal het geval. Nadat de thuisclub al enkele aardige kansen had gehad, was het drie minuten voor rust raak. Stein Vrieze kon doorlopen tot in het strafschopgebied, waarna hij door een Needse verdediger van de sokken werd gelopen.

De uitstekend fluitende scheidsrechter Ten Heggeler uit Borculo was onverbiddellijk en wees naar de strafschopstip. Vanaf elf meter maakte Maarten Teutelink vervolgens geen fout: 1-0. De blijheid van de aanvoerder was daarop zo groot, dat hij bij zijn vreugdesprong door zijn enkel ging en in de rust door trainer Arno Leppink gewisseld moest worden.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Eibergen domineerde, Neede kon daar niet al te veel tegenoverstellen. Toch kregen de bezoekers een uitstekende kans om de gelijkmaker aan te tekenen.

Richard Kettering werd vrij voor Dylan Bijlsma gezet, maar de 17-jarige keeper van de thuisclub – die de hele wedstrijd foutloos zijn doel verdedigde en geen enkele last van podiumvrees had – redde prima. Na nog enkele goede mogelijkheden van Eibergen viel de definitieve beslissing in de 73e minuut. Een snelle aanval over rechts leverde een voorzet van Jurre van Ruth op.

Van dichtbij had vervolgens Jarno Meijer geen enkele moeite om doelman Jeroen Vergeer van Neede kansloos te laten: 2-0.