Groot spektakel rondom voetbalwedstrijd

tn_2009_0516VoetbalEibergenNeede0011EIBERGEN – Het heeft enkele jaren geduurd, maar het eerste zondagteam van FC Eibergen heeft eindelijk weer eens gewonnen van aartsrivaal Sportclub Neede. Conform het spelbeeld werd het 2-0 voor de thuisclub. Op de overwinning viel niets af te dingen. De ruim 1.000 toeschouwers zagen een duel waarin de thuisclub de voetballende ploeg was.

Kwalitatief was het weliswaar allemaal niet even goed, maar dat is bij deze derby meestal het geval. Nadat de thuisclub al enkele aardige kansen had gehad, was het drie minuten voor rust raak. Stein Vrieze kon doorlopen tot in het strafschopgebied, waarna hij door een Needse verdediger van de sokken werd gelopen.

De uitstekend fluitende scheidsrechter Ten Heggeler uit Borculo was onverbiddellijk en wees naar de strafschopstip. Vanaf elf meter maakte Maarten Teutelink vervolgens geen fout: 1-0. De blijheid van de aanvoerder was daarop zo groot, dat hij bij zijn vreugdesprong door zijn enkel ging en in de rust door trainer Arno Leppink gewisseld moest worden.
 
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Eibergen domineerde, Neede kon daar niet al te veel tegenoverstellen. Toch kregen de bezoekers een uitstekende kans om de gelijkmaker aan te tekenen.

Richard Kettering werd vrij voor Dylan Bijlsma gezet, maar de 17-jarige keeper van de thuisclub – die de hele wedstrijd foutloos zijn doel verdedigde en geen enkele last van podiumvrees had – redde prima. Na nog enkele goede mogelijkheden van Eibergen viel de definitieve beslissing in de 73e minuut. Een snelle aanval over rechts leverde een voorzet van Jurre van Ruth op.

Van dichtbij had vervolgens Jarno Meijer geen enkele moeite om doelman Jeroen Vergeer van Neede kansloos te laten: 2-0.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1570]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Groot spektakel rondom voetbalwedstrijd”

 1. “De uitstekend fluitende scheidsrechter Ten Heggeler uit Borculo ……………..”

  De uitstekend fluitende scheidsrechter? Dit stukje is zeker geschreven door iemand die de wedstrijd zelf niet heeft gezien….? Deze leidsman voelde de wedstrijd vanaf de start totaal niet aan en het was niet aan hem te danken dat het in de eerste helft niet uit de hand liep.

  In de eerste helft had er rood gegeven moeten worden voor de nr. 8 van Neede wegens 2 grove charges op Kluivers en Visser van Eibergen, later bij de gegeven terechte penalty ging keeper Vergeer van Neede buiten zijn boekje door een speler van Eibergen om te duwen en in de tweede helft maakte Vergeer een zuivere handsbal buiten het 16-meter gebied die wederom onbestraft bleef.

  Over cruciale fouten gesproken dus. Neede mocht blij zijn dat zij met 11 man de wedtrijd uit konden voetballen, en dat had niets met uitstekend fluiten van de leidsman te maken. Het was wel duidelijk dat Boculo dichter bij Neede ligt dan bij Eibergen.

 2. Yvonne/Nieuwsuitberkelland.nl,

  Namens de supportersvereniging Eibargs Blauw bedankt voor de foto’s. Ze zijn erg mooi! 🙂

  Vr. gr.,

  Eibargs Blauw
  Arnoud te Vaanholt
  (secr.)

 3. @ Eibergenaar

  Het stukje is door mij als pr-man van FC Eibergen geschreven. Was dus gewoon bij de wedstrijd aanwezig. Bij FC Eibergen wordt een beleid gehanteerd dat we in principe nooit (of in elk geval zelden) scheidsrechters bekritisteren. Want dan krijg al snel een naam in het arbiterswereldje en dat werkt op een bepaald moment alleen maar tegen je. 😉

 4. Nog even een aanvulling. Een voorbeeld van hoe het echt niet moet, kun je vinden bij het door Vosta geschreven wedstrijdverslag van die club tegen Het Centrum; http://www.voetbaloost.nl, bovenaan klikken op ‘Competitie’, vervolgens klikken op ‘Zondag, 4a’ en dan bij de wedstrijd klikken op het envelopje achter Vosta.

 5. A. te V., ik snap wel wat je bedoelt met kritiek geven op de scheidsrechter in wedstrijdverslagen. Ik heb het stukje ook gelezen van Vosta, en ik moet erbij zeggen dat ik een stukje met zoveel taalfouten en fouten in de formulering al niet eens helemaal lezen wil en ook niet serieus kan nemen. Maar dat stukje is vermoedelijk geschreven door een speler of begeleider van Vosta, op hun eigen clubwebsite, en nieuwsuitberkelland.nl is natuurlijk geen clubwebsite.

  Kritiek op een scheidsrechter hoeft in berichten over een wedstrijd ook niet perse gegeven te worden, maar zeggen dat iemand prima fluit is compleet de andere kant. Als het fluiten niet best is geweest, zeg dan niets over iemands fluitgedrag.

  En trouwens, een verslaggever moet objectief zijn. Als objectief vastgesteld kan worden dat een scheidsrechter geen beste wedstrijd floot, mag dat ook gezegd worden.

  Deze keer vond ik het stukje op berkelstream beter.

 6. @ Eibergenaar

  Begrijpelijke tekst. Er zit echter nog een andere reden achter. Vertel ik nog wel, kan niet hier 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven