Ingezonden brief aan de burgemeester

BERKELLAND – Een prachtig dorpje in het oosten des lands: Berkelland. Velen vonden het er prettig wonen, want met een prachtige bibliotheek, een florerende muziekschool met vele muziekverenigingen kon men zich op allerlei cultureel gebied ontwikkelen tot beroemde muzikanten, en werd de bevolking een stuk wijzer van alles wat de biblotheek hen te bieden had. Ook werden er speel-o-theken opgericht om de jeugd tegemoet te komen.

Zeg nou zelf: het is toch leuk om met speelgoed te spelen dat je een tijdje leuk vindt en dan weer kunt ruilen voor iets nieuws? Zo groeiden deze organisaties, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers die zich met hart en ziel hiervoor inzetten.

Om alles te kunnen betalen had de burgemeester een zak met duiten gekregen om te verdelen onder de bevolking. Dat ging jaren redelijk goed: men was tevreden. Velen dachten dat dit ook zou blijven. Helaas, de mooie droom veranderde langzamerhand in een nachtmerrie!

De burgemeester kreeg minder geldstukken voor zijn dorp. De koek is bijna op maar van de kruimels kan een muziekschool, bibliotheek niet leven. Een goed advies: laat de mensen meedenken over de verdeling van de koek. U zult zien dat er zich nieuwe creatieve ideeën aandienen.

Burgemeester: strijk nog eenmaal (of zo vaak als nodig) uw hand over uw hart en zorg dat de bibliotheken, de muziekschool de TRIANGEL en speel-o-theek OKIDOKI binnenkort kunnen zeggen: “WE LEVEN NOG LANG EN GELUKKIG.”

Agnes ter Haar uit Ruurlo, moeder van twee kinderen, vrijwilliger en betrokken inwoner van Berkelland

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Ingezonden brief aan de burgemeester”

 1. wow wat een mooie brief
  en idd arjan hopelijk doet het iets…zou jammer wezen als de muziekschool, de bieb e.d. zouden moeten sluiten.

 2. nou, sinds we samen zijn gegaan zijn er dingen veranderd, en niet ten goede soms, maar ja, als inwoner van berkelland sta je soms buiten spel.

 3. Mooie brief, maar of het iets uit haalt bij de heren wethouders én de burgervader zal mij betwijfelen. Maar ja, aan alle vrijwilligers die zich jaren hebben ingezet wordt niet gekeken. Strijk voor mijn part 2 handen zo vaak U wilt over Uw hart maar alle culturelen activiteiten MOETEN blijven en dat kan alleen met “UW” geld.

 4. misschien dat je aan het einde van het jaar dan een overzicht moet krijgen waarop staat hoeveel belasting je hebt betaald aan de gemeente. en dat je dan zelf kan aangeven hoe jij het verdeeld wilt hebben.

  http://www.rtl.nl/financien/rtlz/bezuinigingswijzer/index.xml
  zoals dat, je hebt een bedrag en dan mag je zelf met balkjes schuiven hoeveel je aan wat uit wilt geven (wel met een minimum en maximun voor onderwerpen want de overheid moet wel wat invloed hebben).
  ik ben dan trouwens wel benieuwd hoeveel het leger nog zal krijgen of de sociale woningbouw, en zou er dan echt meer naar zorg, onderwijs en ontwikkelingshulp gaan?

  maarja dit zal toch niet gebeuren, is veel te veel papierwerk, maar zou misschien wel een groter aantal mensen tevreden maken over waar geld aan uit word gegeven. al krijgen hierdoor armere mensen minder invloed en de rijkere bevolking meer aangezien zij met hun geld meer kunnen sturen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven