Needse sportweek start op 13 september

NEEDE – Van maandag 13 t/m vrijdag 17 september organiseren het onderwijs uit Neede en  Sport Federatie Berkelland voor de 7e keer de Needse Sportweek. Deze week kan niet georganiseerd worden zonder de vrijwillige inzet van de trainers van de meeste  sportverenigingen uit Neede en omstreken. Deze week staat voor 663 basisschoolleerlingen van de groepen 4 t/m 8 uit Noordijk, Markvelde, Rietmolen en Neede in het teken van sportkennismaking.

De kinderen maken verspreid over verschillende sportlocaties in Neede, Lochuizen, Noordijk en Eibergen in deze week kennis met ruim 21 verschillende sporttakken en 17 verschillende sportverenigingen! Vele vrijwilligers zullen deze week actief zijn om hun sportvereniging zo goed mogelijk te verkopen aan de jeugd.

Elke groep beoefent in de sportweek gedurende 2 dagen 2 verschillende sporten. Wanneer de kinderen alle groepen doorlopen hebben, zullen zij met veel sporten uit de omgeving een keer kennis gemaakt hebben. Belangrijk doel hiervan is kinderen enthousiast te maken voor het sporten en daarnaast is gebleken dat kinderen sneller aansluiting vinden bij een sport als ze er al eens mee in aanraking zijn geweest.

Op maandag- en dinsdagmiddag van 13.00-15.00 uur zullen de kinderen van groep 4 en 5 activiteiten aangeboden krijgen. Op donderdag- en vrijdagmiddag is het de beurt voor groep 6 t/m 8. Iedere middag worden er aan een groep 2 sporten aangeboden. Voor groep 8 is er zelfs een compleet keuze programma mogelijk gemaakt! De leerlingen kunnen hun voorkeuren aangeven en daarbij uit maar liefst 7 sporten kiezen. De verenigingen zorgen voor de lessen en de scholen zorgen voor de begeleiding van de kinderen per fiets of per auto naar de verschillende locaties.

Dit jaar wordt geprobeerd capaciteiten van de enthousiaste leerlingen van 3 havo en 3 VWO van het Assink uit Neede nog beter te benutten tijdens de Needse Sportweek. Zij worden ingezet in het kader van de maatschappelijke stage en zullen de catering verzorgen en de diverse trainers assisteren bij de verschillende sporten. Er komt een flyer op de website www.sportfederatieberkelland.nl te staan waarin alle verenigingen zich presenteren en waarin een aantrekkelijk kennismakingsaanbod van elke vereniging zit.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven