Ongeval: Omstanders boos op de politie

tn_JS-ONGEVAL-N18--7EIBERGEN – Vanmorgen omstreeks 11.30 uur is er een aanrijding geweest – tussen een auto en een bestelbus – bij de afslag naar de parkeerplaats ter hoogte van de begraafplaats aan de Haaksbergseweg. Niemand raakte gewond en het bleef alleen bij materiële schade. Omstanders die ter plekke waren voor een dienst zijn te hulp geschoten.

”We hebben 112 gebeld maar ze wilde geen politie sturen omdat er geen persoonlijke ongevallen waren, belachelijk gezien het gevaarlijke punt en we hebben zelf het verkeer geregeld. Vanuit richting Haaksbergen kwam er politie aanrijden die vroeg of alles in orde was en zijn meteen doorgereden”, aldus een omstander.

De bestelbus is afgevoerd met een sleepwagen en de omstanders zijn teruggegaan om de dienst op de begraafplaats te vervolgen.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=1573]

Deel dit artikel:

22 gedachten over “Ongeval: Omstanders boos op de politie”

 1. In heel Nederland komt er geen politie of KLPD bij alleen materiele schade. Zijn er onveilige sitiuaties dan zal de wegbeheerder, Rijkswaterstaat of provincie met de welbekende matrixborden komen.

 2. boze berkellander

  Niet voor niets is het politiekorps van de Noord-Oost Achterhoek bijna het slechtste korps van Nederland.
  Deze agenten die doorreden moesten natuurlijk nog ergens een radarcontrole doen. Te gek voor woorden !!

 3. laten we oordelen over alles en nog wat maar het feit is gewoon dat ze ook niet komen voor lichtgewonden(hier waren toen het gebeurde kinderen in de auto ) ook later klaagden de bestuurde en pass. over pijn
  rijkswaterstaat zou hier een invoegstrook moeten aanleggen, misschien dat dit gebeurdt als er een dode is te betreuren

 4. Wat een onzin, de politie heeft wel wat beters te doen dan het verkeer te regelen. Als je zelf zorgt voor een ongeluk, door dus niet op te letten, los je het zelf ook maar op.

 5. reed laatst tussen winterswijk en groenlo waren ze bezig met iemand een bon te geven terwijl e 300 meter verder een ongeluk was gebeurt met drie auto’s waarvan 1 er in de sloot lag en de andere in het weiland nee bonnen schrijven is belangrijker daar verdienen ze aan he. laat ze wat nuttigs doen en de belastingdienst die bonnen schrijven die doen toch niets amtenaren bah ziek wat je ervan.

 6. Wees blij dat je ze er niet bij hebt, schadeformulier invullen en klaar! Weg met die strepenjagers…

 7. @ Henkie: Het gaat hier om de omstanders die het probleem opgelost hebben, niet de veroorzakers zelf!

 8. als er maar een geheime zender uit de lucht wordt gehaald, dan kom soms de me er nog bij. dan hebben de heren van de politie wel tijd, daar kunnen ze wel mensen voor vrij maken. echt belachgelijk

 9. ik word hier ziek van als ik dit lees.
  altijd weten de omstanders of mensen die er niet bij zijn geweest het beter. altijd klagen op de politie of andere hulpverleners.
  maar ook dat zijn mensen die worden gestuurd door de leiding hoger op .
  werk je op kantoor ziet niemand dat jij fouten maakt maar de hulpverleners zitten op de weg .
  en nee ze doen niet alleen flitsen ,op het moment dat jij lekker een bierje drinkt of slaapt moeten zij werken.
  dodelike slachtoffers, familie inlichtingen .
  denk daar ook eens bijna.

 10. Bloem je kan het voor de hulpverleners opnemen zoals politie enz maar ze hebben zelf dat beroep gekozen dus wisten ze vante voren en krijgen er ook naar betaald. MAar het is gewoon zo als je de politie belt komen ze nooit of ze komen pas als het te laat is.

 11. @ Bloem.

  Zit je zelf bij de politie? Een megagroot bedrijf met hele slechte service?

  Ik neem aan als iemand bij de Politie gaat met de intentie om mensen te helpen die dit dan ook gaat doen. Als je je taak niet kunt uitvoeren wat je eigenlijk had moeten doen dan zoek je toch een andere baan! En als je maar van hogerhand bevelen krijgt waarmee je het niet eens bent dan is dat toch nadelig voor de werksfeer!? En ze kiezen er zelf voor om in ploegen te werken. Er zijn genoeg bedrijven waar s’nachts wordt gewerkt, en dan bedoel ik ook echt werken ipv rondjes rijden.

 12. belachenlijk hoe sommige reageren, als je er niet bij bent oordeel dan niet.
  er waren notebene kinderen bij betrokken!

  te belachenlijk voor woorden dat de politie ook nog doodleuk even kwam vragen hoe het was.
  hier in berkelland rijden ze alleen maar rondjes dus ze hadden makkelijk kunnen komen, waarvoor zijn ze er anders?

 13. waarom zit men op de politie te mekkeren waar is de rijkswaterstaat dan die dit soort dingen moet oplossen zoals de weg veilig afzetten en zo daar hoor ik niemand over zoals bekend bij iedereen komt de politie niet bij blikschade en als er gevaarzetting bij is moet de rijkswaterstaat erbij komen aan gestuurt door de meldkamer dus daar is de fout gemaakt

 14. Als ze wel komen krijgt de veroorzaker ook nog een boete van €130,00. Dus laten ze blijven waar ze zijn.

 15. Als jullie het allemaal zo goed weten, mag je gerust een keer een dienstje meedraaien met de politie of brandweer.

  De meeste mensen die dit een keer ervaren zijn genezen voor de rest van hun leven.

 16. wat een ….. politie voor een afgebrande scooter daar komen ze wel voor maar how wacht eens even voor een ongeluk ( WAARBIJ ) mischien wel gewonden konden vallen nee daar komen ze pas naar een half uurtje aan kakken wat een ….. politie sorry hoor

  te erg voor woorden
  (aangepast door de redactie)

 17. @ Brandweer,bin there done that….

  Niemand zeikt hier de brandweer af hoor, daar is iedereen wel tevreden over hoor. Dus ik begrijp niet waarom je de brandweer erbij betrekt?

  De discussie gaat eigenlijk over dat de Politie de burgers moet DIENEN en BESCHERMEN maar dat is anno 2010 blijkbaar grotendeels verwatert.

  Ik ben begin jaren 90 ook uitgezonden geweest,en ik heb letterlijk mijn dienstmaatje bij elkaar geveegd. Dat is wel andere koek dan een dienstje meedraaien bij de Politie of Brandweer.

  Maar ik heb veel lof voor de brandweer,maar politie zoals het nu is ik ik daar geen respect meer voor.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven