Oogstdag: Lekkere hapjes uit kruidentuin

_HTH0021EIBERGEN – In de Kruidenhof werd voor het eerst een oogstdag gehouden. Zondagmiddag trok het evenement veel bezoekers dat had de organisatie vooral te danken aan het mooie weer. Pompoenensoep, rozemarijn gelei, en pepermunt chutney waren enkele gerechtjes die mensen konden proeven.

Diddy Hoogstraten stond samen met Miny Voortman in de kruidentuin om te laten zien wat men allemaal kan maken van de planten die in de tuin staan. “Kijk dit is een pompoen-pannenkoek met basilicum. Een heerlijk hapje.”

Er waren nog meer fanatieke mensen te vinden op de oogstdag, Gerda Dijkgat verkocht jam die ze zelf had gemaakt. Naast lekkere hapjes was er ook tijd voor kunst, Lida Mulder (76) tekende met krijt en Thea Lodder liet haar allermooiste werk zien. De schilderijen vielen bij de meeste mensen in de smaak (zie film).

Onze journalist Roy Nijman is gek op de natuur, dat merk je de laatste tijd aan zijn filmpjes (kastanje-opa). Ook zondag had hij letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken. Fotograaf Han te Hennepe zorgde voor de kiekjes!

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1586]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven