Openluchttheater sluit af met ‘Eggbilly’

_HTH0238EIBERGEN – Het seizoen van het openluchttheater zit er op. Zaterdag stond het laatste festival gepland in het openluchttheater: het internationaal rockabilly-festival Eggbilly. Aan de kassa waren ruim driehonderd bezoekers geteld. Inge Maalderink die het festival organiseerde is tevreden met het festival dat voor het eerst in het theater werd gehouden.

“Voorgaande jaren stonden de bands in de acht Eibergse cafés. Waarom de verhuizing? Deze nieuwe locatie bied meer mogelijkheden, zoals een festivalmarkt. Alles op één plek, dat geeft mij zelf meer rust. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van het weer. Er waren bands uit onder andere Ierland, Engeland en Frankrijk.” De stemming zat er tijdens de optredens van Cactus Cowboys, El Rio Trio, Guitar Slingers en de The Bellhops er goed in.

Henk Nijhof voorzitter van het Eibergse theater en PR-man Raph Schouten kijken met een dubbel gevoel terug op het afgelopen jaar. “Ik geef eerlijk toe dat er ook dingen zijn misgelopen. Het optreden van Boris en Plork en de Aannemers trok weinig publiek. Ook het weer liet ons regelmatig in de steek,  denk aan De Maat in kunst en taal”, zegt Schouten.

Nijhof: “Belangrijk is dat de sfeer altijd goed is geweest. Volgend jaar gaan we er weer stevig tegenaan. Er gaan wel wat zaken veranderen. We gaan de evenementen dichter op elkaar plannen, oude evenementen komen terug en we zorgen voor nog meer aankleding in het theater. Een top-band zal ook weer in Eibergen verschijnen. Festivals moeten ook de kans krijgen om te groeien kijk maar naar Have a Nice Day. Dit evenement is begonnen met 200 bezoekers en nu meer dan 2000.”

De gemeente heeft nog steeds geld in depot om bij te dragen aan de renovatie van het openluchttheater. “We moeten laten zien dat we een aansluitende begroting en voldoende bezoekers hebben om het geld te krijgen. Het is een tegemoetkoming en geen subsidie wat veel mensen denken”, aldus Nijhof

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1587]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Openluchttheater sluit af met ‘Eggbilly’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven