Oude beuk geveld door schimmelziekte

tn_Beuk-Willem-Sluiter-0032EIBERGEN – Vandaag (maandag) is een meer dan vijftig jaar oude beuk omgezaagd op het schoolplein van de Willem Sluiterschool. Al jaren word deze boom geteisterd met een schimmelziekte die in de wortel zit. Aan het blad was al duidelijk te zien dat de boom ziek is. Uit voorzorg is de boom omgezaagd.

Geert Sloot (63 jaar) die aan de overkant van het schoolplein woont vind het wel jammer, hij kan zich nog herinneren dat de boom gepland werdt. Hij heeft zelfs nog een oude foto waar de boom nog niet opstaat. ”Maar nu kan ik wel weer prachtig in de lucht kijken en meer licht in de woonkamer.”

De jaarringen zijn na het vellen van de boom geteld door een medewerker van Hartman boomverzorging uit Haaksbergen. ”Meer dan 50 jaar.” De binnenringen zijn moeilijk te tellen door aantasting van de schimmel. Er is duidelijk te zien aan de donkere vlekken in de doorsnede hoe de boom zich elke keer verweerd tegen de schimmel zei de medewerker. Er was geen redden meer aan.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=1560]

Oude foto zonder boom:
[nggallery id=1561]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Oude beuk geveld door schimmelziekte”

  1. Zoiets kun je wel over laten aan de jongens uit Haaksbergen…

    Wat sta je weer schitterend op de foto Renzo… 😉

  2. quote rik jammer van die boom

    ik denk dat die dikke kastanjes tegenover doeland/ars er ook niet lang meer staan

  3. `Ze hadden un second opinion moeten aanvragen voor die”zieke” boom, de bomenst. is ook op vakantie blijkbaar het brandhout gaat zeker naar één of andere kippeboer die er zijn stal lekker warm mee stookt(goed v.d. kuikenprijs. (zwarver gait, ziedend) p.s. dit college maakt ons straatarm en boomloos, help, help, help!!!!!!!!!!, wel fijn overigens voor GEERT s. met zijn fotoalbum

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven