Record aantal teams tijdens politievoetbal

EIBERGEN/GROENLO – Nog een paar weken en dan ontmoeten ruim tweeduizend politiemensen uit de hele wereld elkaar op een sportieve manier in Eibergen, Groenlo en Zieuwent. Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 oktober wordt de 28e editie van het World Police Indoor Soccer Tournament gehouden. Een internationaal zaalvoetbaltoernooi voor politieteams. Dit jaar doen maar liefst 180 teams uit 42 landen mee. Een record!

Naast teams uit onder meer Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, en Spanje, doen ook teams uit Brazilië, Kazakstan, USA, Moldavië, Servië, Estland en Koeweit mee. De zaalvoetbalwedstrijden worden gespeeld in sporthal de Pickerhal in Eibergen, sporthal Den Elshof in Groenlo, Sourcy Center in Zieuwent en in de tot zaalvoetbalhal omgebouwde tennishal bij Marveld Recreatie in Groenlo. De wedstrijden zijn voor het publiek vrij toegankelijk. De feestelijke opening van het toernooi is op maandag 11 oktober om 20.00 uur in sporthal de Pickerhal in Eibergen.

De organisatie is al het hele jaar druk bezig met de voorbereidingen. Veel moet geregeld worden. Denk hierbij aan de huisvesting van de deelnemers, het vervoer van en naar vliegvelden, fysiotherapeuten, wedstrijdleiding, teambegeleiders, scheidsrechters, het schrijven van draaiboeken voor de opening en sluiting etc. De laatste puntjes worden de komende weken op de spreekwoordelijke i gezet. De organisatie hoopt ook dit jaar op een gezellig en sportief toernooi

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Record aantal teams tijdens politievoetbal”

 1. Nou we kunnen de lol weer op met al dat volk wat eigenlijk niet eens bij de politie werkt in welk land dan ook. Een enkeling is bij de politie vervolgens nemen die weer familie en vrienden en partners mee.
  De winkelliers kunnen al hun waren van buiten naar binnen halen van wege diefstal. Extra personeel vanwege zakkenvullers.

  En dit is een jaarlijks terug komend ritueel.
  En op camping Marreveld in groenlo laten ze ook niets heel of ze nemen de interieur van de vakantiewoningen mee. Lampen, bestek, servies niets is te gek wat mee genomen word.

 2. henk hoe weet jij dat
  was je er bij of heb je wat gehoort in het roddeld eibergen.
  Als het zo was dan liet mareveld ze toch niet meer toe.
  en ze doen het toch al heel wat jaren .dus vraag eens of het waar is , en dan mag je ,je menig zeggen
  en de winkeliers worden er niet slechter van , ze verdienen volgens mij genoeg als ik al die mensen zie met tassen vol wat betaald is.
  .

 3. Voor de winkeliers is het de ergste week van het jaar, inderdaad moeten ze extra personeel in zetten voor die “politie mensen” omdat er echt wordt meegenomen.
  Trouwens dit weet iedereen, en ja dit is waar.
  Elk jaar weer, en bij camping Marveld ken ik ook genoeg mensen die hier werken.
  Natuurlijk kopen ze ook wel wat maar het feit dat je zo oplettend moet zijn, is toch eigenlijk niet de bedoeling van zo’n toernooi!

 4. Sam je hebt precies geschreven waar ik op terug wou komen.
  Tuurlijk word er ook veel gekocht, maar de overlast van de zogenaamde poltieagenten is niet normaal.

  Kan dat toernooi ook een ander land of plaats gehouden worden?
  Ik ben benieuwd of zie hier verlof voor moeten opnemen of betaald kunnen voetballen en wat al nog meer.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven