Spaanse fans komen naar Rowwen Hèze

EIBERGEN – Paul Darwent en z’n gezin hebben er een retourvlucht vanuit het Zuid-Spaanse Malaga voor over om zaterdag in Eibergen Rowwen Hèze te zien. Ze verblijven in een recreatiebungalow op camping De Fontein, net buiten Eibergen. Een jaar geleden hoorde hij voor het eerst een nummer van de Limburgers. ”Ik was direct he-le-maal verkocht. Op internet gezocht en op YouTube gekeken.  Ik móet ze zien. We hebben het tourschema gecheckt en het concert in Eibergen valt heel gunstig in de Spaanse schoolvakantie”, vertelt Darwent.

”Ik hoorde op de Spaanse radio een nummer van Flaco Jimenez en Rowwen Hèze. Half Spaans, Mexicaans en Nederlands. Kippenvel, wat een mooi nummer. Afijn, vervolgens natuurlijk alles over die onbekende band gaan opzoeken. Nee, ik heb nog geen cd. Is nergens in Spanje te koop.”

Het gezin woont in een klein dorpje, net buiten Malaga. Darwent exploiteert een bar en is een fervent muziekliefhebber die in z’n dorp regelmatig festivals organiseert. ”Ik heb al eens zijdeling geïnformeerd naar Rowwen Hèze, maarja….. mijn festivals trekken een paar honderd bezoekers. Het zit er financieel niet in.”

Moeiteloos zegt hij in het Nederlands de titel van zijn favoriete nummer ‘Eiland in de regen’. ”Ik versta de tekst niet, maar het is vast heel melancholisch. Dat hoor je aan de muziek.”

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Spaanse fans komen naar Rowwen Hèze”

 1. Als geboren Maastrichtse maar al ruim 9 jaar woonachtig in Eibergen ben ik natuurlijk supertrots dat deze Limburgse band hieheen komt. En als er dan ook nog mensen zijn die vanuit Spanje komen om te luisteren naar muziek uit “mijn” stukje Nederland wordt die trots alleen maar groter.
  Ennuh…..Ik ben er natuurlijk ook bij.

 2. Bericht aan Monique!!!
  Dat je trots bent op je eigen geboortegrond kan ik mij heel goed voorstellen.Limburg is mooi.
  Maar denk wel aan je reputatie.
  Zeg nooit dat je in Berkelland bent gaan wonen,hier hoef je niet trots op te zijn.
  Want Berkelland is volgend jaar de meest saaie en dode gemeente van heel Nederland.
  Dat dankzij ons nieuwe college en met name aan D66 Berkelland.
  KIEZERSBEDROG!!!!!!!

 3. @ Fred
  Bla bla bla wat een gezeik zeg.
  Als het je niet aanstaat in de gemeente berkelland dan ga je toch verhuizen?

 4. Ja hoor. Eindelijk gewoon een keer een leuk bericht en dan begint ene Fred weer te zeiken over de politiek. Fred, laat je mening horen bij politiek berichten. En niet bij een onschuldig verhaaltje over een stukje cultuur. Bah.

  Trouwens, zo saai is Eibergen helemaal niet. Ga een keer op een enigszins zonnige middag het centrum in en pak lekker een biertje op een terrasje. Je zult dan niet de enige zijn!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven