‘Strijd om glasvezel houdt nog niet op’

NEEDE – Ruim 25% van de huishoudens heeft inmiddels gekozen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. 25% is veel, maar onvoldoende voor Glashart om het netwerk aan te kunnen leggen. Om het initiatief te doen slagen, moet 35% van de bevolking van Neede ‘ja, zeggen tegen Glasvezel’.

De initiatiefgroep ‘Neede op Glasvezel’ is overtuigd van de voordelen van Glasvezel, maar denkt dat deze nog onvoldoende duidelijk zijn gemaakt. Neede op Glasvezel heeft het initiatief van Glashart over genomen en heeft de providers gevraagd om samen voor de 35% procent te gaan.  De wervingsperiode is verlengd tot 17 september. Daarna is het echt afgelopen.

Ard Eijsink: “Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat we die laatste abonnementen kunnen binnenhalen! Om die laatste abonnementen binnen te halen hebben we de service providers KickXL, Concepts ICT en Lijbrandt gevraagd hun abonnementen aan te passen. Zo zijn er nu tv abonnementen voor 16,50 euro (zonder extra kosten), opname mogelijkheden op de sett-up box en hebben er tevens voor gezorgd dat ook de lokale zender straks te zien is via glasvezel.”

Ook heeft de initiatiefgroep samen met Glashart gekeken naar het aantal huishoudens in Neede dat door verhuizen en renovatieplannen van de woningbouw geen abonnementen kunnen afnemen, deze zijn dan ook uit het bestand gehaald.  

”Toch komen we in Neede nog abonnementen te kort. Daarom willen wij u als initiatiefgroep uitnodigen voor de infoavond op vrijdag 17 september. Kom bij de Oale Smederieje aan de Borculoseweg 4 in Neede van 19.00 uur tot 21.30 uur om er samen ervoor te zorgen dat Neede glasvezel krijgt. Wij als initiatiefgroep kunnen u hier helpen met inschrijven en zullen er tevens voor zorgen dat er personen van de providers aanwezig zijn voor u laatste vragen”, aldus Eijsink.

Help Neede aan de glasvezel dat kan al voor 16,50 in de maand voor een tv en radiopakket incl. vastrecht, dat is goedkoper dan UPC. Kijk op site voor meer informatie www.needeopglasvezel.nl

Deel dit artikel:

8 gedachten over “‘Strijd om glasvezel houdt nog niet op’”

 1. Nou moet iemand mij eens uitleggen wat het voordeel is van glasvezel als je alleen maar op je mail kijkt en een beetje surft. Je moet meer betalen terwijl er eigenlijk niks veranderd.

  Als je nog een paar jaartjes wacht krijg je de aansluiting voor niks, in steden is dat wel zo. Je bent dan nog niet eens gebonden aan een contract ofzo dus je mag zelf kiezen of je er gebruik van gaat maken ofniet. Bij nieuwbouw zit glasvezel al in de nutsvoorzieningen.

  Bedrijfsmatig zal het wel voordelen hebben,maar voor een standaard particulier niet..

 2. Beste wim de aansluiting is nu ook al voor niks!
  Het heeft zeer zeker voordelen, daarom hoop ik echt dat het door gaat!

 3. Denk dat de meesten maar is de uitzending van Radar moeten bekijken van afgelopen maandag.
  KPN loopt gewoon achter de feiten aan. Men betaald te veel en men krijgt te weinig.

 4. Nee de aansluiting is niet voor niks, je zit meteen aan een 1 of 2 jarig contract vast. Bij nieuwbouw zit die gewoon standaard bij de nutsvoorziening. Je mag dan zelf beslissen wat je ermee doet, dus ze verplichten je niet om er gebruik van te maken.

  Maar sommige mensen hebben een langzame verbinding omdat ze de installatie gewoon zelf niet in orde hebben,zelf geprutst aan de utp kabel,verkeerde netwerkkaart, bedrijven hebben veel nog de verkeerde switch in de patchkast.

  Ik vindt het gewoon te duur,waarom is er geen abbonement voor glasvezel voor 19,95? Het gaat allemaal over de 50 euro heen…

 5. Als het in neede zeker niet lukt. Dan is zeker Eibergen aan de beurt . Over dat gezeur van die glasvezelkabel wie ze je door de strot proberen te drukken. Ik heb in ieder geval geen belangstelling er voor

 6. Na 3 agressieve verkopers ben ik KPN helemaal zat. volgens mij hebben ze een stevige cursus gehad om mensen glasvezel aan te praten.
  ze beginnen met een lullig praatje en daarna beginnen ze op je in te praten. maar helaas voor hun sta ik wel stevig in mijn schoenen. kijk na de radar uitzending dan ben je genoeg gewaarschuwd. Ik ben en blijf een tevreden UPC klant. en wil niet meer een of ander abonnement van die KPN oplichters met het mobiel abonnement hebben ze ons ook al flink opgelicht. en daar ben ik nu ook gelukkig vanaf.

 7. Tevreden glasvezel gebruiker

  In Neede is het geen KPN netwerk
  Glasvezel is een open netwerk
  Glasvezel is voor nu en de toekomst
  Glashart is de eigenaar van het glasvezel netwerk
  Keuze uit meerdere provider`s
  Al vanaf 16,50
  UPC is en blijft eigenaar van de kabel
  UPC maakt de prijs uit en je kan geen kant op !
  En dat gaat gebeuren indien er geen glasvezel komt !
  UPC investeert niet in een dorp waar men zo negatief over nieuwe diensten denkt !
  De jeugd heeft geen andere keuze dan Neede in de toekomst te verlaten.
  Niemand zal meer investeren een dorp dat zo kortzichtig denkt.
  Weet u wel hoe men in de omliggende dorpen over u denkt !
  Neede daar zegt men altijd nee.
  Dit dorp leeft nog door de mensen die er niet geboren zijn. Deze denken wel positief , al is het maar voor de jeugd welke schaars te vinden is in Neede.
  Maar zuip maar die laatste hersencellen weg met carnaval!
  Sorry voor de mensen die nog wat van dit dorp willen maken.
  Wie weet kan men toch eens ja zeggen.
  Groeten een tevreden glasvezel gebruiker.
  Meer dan 3 jaar !

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven