Touwtrekken: Vijf keer zilver op WK

BERKELLAND – In Pretoria, Zuid Afrika, worden vanaf 15 september de wereld kampioenschappen touwtrekken gehouden. De touwtrekkersvereniging Eibergen nam met een bijna voltallige selectie deel aan de Club kampioenschappen. Waarna enkele van de dames en heren hun opwachting maakten in de nationale selectie. Het had totaal 4 maal zilver tot resultaat.

Eibergen dat zich dit jaar volledig richtte op de Wereld-kampioenschappen voor clubteams had zich in alle herenklassen ingeschreven. Met als eerste klasse die getrokken werd de 700 kg klasse. De organisatie van het W.K. kon beschikken over een mooie grasmat in het stadion van Pretoria.

Het bleek echter wel een keiharde baan voor de touwtrekkers van Eibergen. Zij trekken liever op een zachte baan waar het vooral op techniek en duurvermogen aankomt. Het verliep in hun poule eigenlijk voorbeeldig. zodat er verder werd getrokken bij de laatste acht. Hier werden de gerenommeerde teams van Boley en Lakehill (beiden Ierland) verslagen wat een finale opleverde tegen de Veense Boys uit ons eigen Veenendaal. Deze zeer aanvallende ploeg was op woensdag een maatje te groot voor Eibergen zodat de groene trein “genoegen” moest nemen met het Zilver.

Op donderdag was er voor Eibergen weer succes in de 640 klasse waar zij regerend Europees Kampioen zijn. Het team was perfect op gewicht en de koningsklasse werd sterk begonnen met een volledige winst in de poule, Vervolgens werden Goudini (Z Afrika) Felton Eggles ( Engeland) en Boley (ierland ) verslagen om uiteindelijk in de finale uit te komen tegen Veense Boys. Deze aanvalsspecialisten voelden zich oppermachtig op de harde baan. Echter Eibergen kon ze in de eerste trek bijna op de knieën krijgen. In de beslissende tweede trek herstelde de Veense boys zich en wist de winst te pakken. Weer zilver voor Eibergen op het Wereld Kampioenschap.

Hierna volgden de wedstrijden voor landen teams met weer een zilveren medaille voor Jolanda Klumpers in de dames klasse. Alleen Zweden was te sterk. Ook in de nieuwe Mix klasse was Eibergen goed vertegenwoordigd. Onder leiding van Coach Marty te Luggenhorst werd dit team ook verassend tweede, wat de vierde zilveren plak opleverde. Als laatste Eibergenaar behaalde Jeroen Waanders een zilveren medaille op.

Hij was tijdens de clubkampioenschappen ingehuurd door Mosnang uit Zwitserland. In het team tot 23 jaar was hij gastspeler met ook een tweede plek als resultaat.

Al met al zeer goede resultaten voor de touwtrekkers van Eibergen die nu het seizoen gaan afbouwen om in Januari weer volop te starten met de wedstrijdtraining.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven