Britse interesse voor band Bazar Bizarre

bazar-bizarre-2NEEDE – Bazar Bizarre gaat in november op tour naar Engeland. Naast een vol tourschema wachten de band tv- opnames. ”Na een optreden op een festival in Christchurch tijdens onze vorige Engeland tour zijn we uitgenodigd voor een uitgebreid interview met de UK Entertainment Channel. De Engelsen waren onder de indruk en wilden graag meer van ons weten”, aldus Daan Temmink afkomstig uit Rietmolen, toetsenist van Bazar Bizarre.

Midden november is het zover en gaat de zesmansformatie voor de vierde keer naar Zuid‐Engeland. De connectie met Engeland is niet helemaal toevallig. Zangeres Helen Ostafew heeft haar roots in Swanage. ”Met name door haar hebben we een aantal optredens kunnen regelen. En waarom in Nederland blijven wanneer je ook naar het buitenland kunt?”, lacht bassist Jonathan Ihlenfeld Cuñado.

Aan de namen is al te merken dat Bazar Bizarre een band is met meerdere nationaliteiten. Zo zijn Daan Temmink en drummer Dirk Dronkers echte Achterhoekers, hebben bassist Jonathan Ihlenfeld Cuñado en zangeres Maria Fernandez Alvarez een Spaanse achtergrond en heeft Aïcha Klei (zangeres) Marokkaans bloed. En Helen Ostafew is dus afkomstig uit Engeland.

”Onze achtergronden beïnvloeden natuurlijk onze muziek”, vertelt Aïcha Klei. ”Die invloeden maken onze liedjes juist sfeervol. Van folk tot flamenco, alles komt voorbij.”

De band is niet alleen druk bezig met de voorbereidingen voor de tour, ook het opnemen van een nieuwe cd neemt de nodige tijd in beslag. ”Het album komt in eigen beheer uit. Vervolgens gaan we op zoek naar een platenmaatschappij.  Begin 2011 moet alles klaar zijn”, vertelt Helen Ostafew.  ”De demo voor dit album gebruiken we nu om van ons te laten horen en optredens te krijgen.”

De band hoopt door het interview bij de UK Entertainment Channel gezien en gehoord te worden door het grote publiek. ”We maken aanstekelijke, groovy R&B-jazzmuziek, die zeker gewaardeerd wordt door veel mensen”, denkt Dirk Dronkers, van oorsprong afkomstig uit Aalten. Maria Fernandez Alvarez vult aan: ”Daarom doen we nu onze best gehoord te worden en wie weet helpt de UK Entertainment Channel ons een handje. Wij zijn er klaar voor!”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Britse interesse voor band Bazar Bizarre”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven