‘Glashart komt 400 aanmeldingen tekort’

NEEDE – Er wordt niet veel informatie losgelaten over de uitslag van de wervingsactie die in Neede is gehouden voor een nieuw glasvezelnetwerk. Tot 17 september konden mensen zich aanmelden.

Een betrouwbare bron heeft ons exclusief gemeld dat er 400 aanmeldingen tekort zijn om het netwerk aan te leggen. Dat betekent dus dat de aanleg niet door gaat, maar de providers geven de moed nog niet op. Waarschijnlijk leggen ze gezamelijk 400.000 euro op tafel om alsnog de schop de grond in te krijgen.

Op de website www.needeopglasvezel.nl is ook nog niets geschreven over de uitslag wel wordt er aangegeven dat komende week meer duidelijk zal komen.

Deel dit artikel:

18 gedachten over “‘Glashart komt 400 aanmeldingen tekort’”

 1. Ik vind het helemaal goed.
  Let maar op deze woorden:
  Als het er éénmaal is, verdubbeld het aantal huishoudens!

 2. dat verdienen ze makkelijk terug………………….. netwerk ligt er minimaal 10 jaar voordat er echt weer wat nieuws is…
  Kijk naar de kabel: in 1996 hadden wij internet via de kabel (Toen nog Gelrevision) en nu nog steeds internet via de kabel van UPC…
  En dat voor een (wisselend ja..) 20/30/40/50 euro per maand..

 3. Wij hebben hier vanaf de zomer ook Glasvezel…..die 400 gezinnen moeten zich gewoon aanmelden….Het internet loopt als een tierelier. Je weet niet wat je overkomt. En het beeld op de tv….uitmuntend!!!

 4. Goed voorbeeld Ruurlo.
  Was je ook sceptisch voordie tijd, en ken je mensen die ook sceptisch waren voordietijd en nu positief zijn?
  En andersom, mensen die niet tevreden zijn met het nieuwe glasvezelnetwerk?

 5. hallo van de week gebeld met concept ict

  later terug gebeld met de opmerking dat het door gaat

  weer zeer vreemd krijg je te horen dat het aanleggen gaat beginnen lees je nu dit weer

  wat nu

  mvgr

 6. Oscar Bruntink

  als het er eenmaal ligt dan komen er wel meer aanmeldingen kijk maar eens naar ruurlo !!

 7. Hier waren de mensen ook tot het laatste moment aan het afwachten. Wij hadden hier een hele goede “promotor” (installatiebedrijf Stegeman) Wij kregen regelmatig in de bus brieven en in de krant was ook regelmatig te lezen waarom je over moet gaan op glasvezel. En vooral dat het erg veel geld gaat kosten als je de aansluiting later in huis wil. Nu was het bij ons gratis…bij jullie toch ook?? Mensen willen eerst zeker weten of het wel aangelegd wordt en hier was het ook zo dat toen het begin met aanleggen begon er erg veel aanmeldingen bij kwamen!!
  Mensen uit NEEDE……..Gewoon DOEN!!!
  Als je het over een half jaar wil kost het je 300 euro.
  En het is toch ook zo dat het gratis wordt aangelegd…. je hoeft je nog niet aan te sluiten. Je kunt gewoon doorgaan met je huidige provider.

 8. Hier in Neede is het zo dat je ook meteen aan een abonnement vast zit. Dus je moet meteen aangesloten worden. Dus als de aansltuiting hier gratis was zonder verdere verplichtingen dan waren er zeker wel meer gegadigden geweest.

 9. Wim,
  Abbonement voor €16,50 per maand voor een jaar, nou poeh hoor, wat ben je nu kwijt?
  Let op, straks klachen ze over de dure aansluitkosten, waar Ruurlo het over heeft.

 10. Er bestaat geen abbonement van 16,50 in de maand voor alleen internet. Alleen internet kost je minimaal 30 à 35 in de maand. Tv kijk ik via de satelliet en zoveel zenders kunnen ze mij niet aanbieden. En ik ga niet klagen over dure aansluitingen omdat ik het gewoonweg niet neem.

  Ik neem het pas als ze het gratis aanleggen en ik geen verplichting heb om het te gebruiken.Dit is een normale gang van zaken in steden.

  Jaaaa,ons bint zuunig 😉

 11. @wim, denk eraan, neede is geen stad zoals bijvoorbeeld den haag, rotterdam, utrecht of amsterdam. vergeet dat niet.

  in eibergen hebben wij in ieder geval al fttc (fiber to the core) dat houd in dat tot de wijkcentrale er al glas ligt, alleen het laatste gedeelte gaat met koper maar daar kan je ook nog wel 100 mbit/s mee halen en misschien nog wel 1 gbit/s. als dat limiet bereikt is komt er vanzelf wel een maatschappij die het goedkoop wil aanleggen.

 12. In de wijkcentrales van Neede ligt ook al glasvezel, ik denk al wel meer dan 10 jaar. Het gaat dus alleen om de stukjes van de centrales naar de woningen. OOk al heb je glasvezel in je woning,van de modem naar je pc is nog steeds een utp kabeltje met koperen draadjes.

 13. In Haaksbergen waren de inwoners blijkbaar verplicht om een aansluiting te nemen. Mijn vader wou het niet, maar MOEST. En hier in Neede moeten er eerst aanmeldingen genoeg zijn om het uberhaupt te kunnen realiseren.
  Als die er nooit komen zullen we dus voor altijd de aansluiting met het nieuwe glasvezeltijdperk missen? Hoe wordt nou die grens getrokken?

 14. Je moet niks,zeker niet als het je eigen huis is. Maar in Haaksbergen was het gratis zonder verdere verplichtingen,dus waarom zou je het dan niet doen?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven