Liander: ‘Gas liep twee uur lang uit leiding’

06-10-2010-Gaslek-Eibergen--5EIBERGEN – Vanmiddag (woensdag) rond 15.00 is een landbouwvoertuig tegen een gasmeter gereden. De gasmeter zat in een betonnen kast en stond in een weiland ter hoogte van de vijfsprong Kormelinkweg/Lintveldsedijk en de Olden Eibergsedijk. Rond 17.00 uur is er pas melding gemaakt door de bewoner die zonder gas zat.

Liander was ter plaatse om de schade te herstellen. ”Het is een wonder dat er niets gebeurd is. Twee uur lang heeft het gas uit de leidingen gelopen terwijl het landbouwvoertuig in hetzelfde weiland met draaiende motor stond”, volgens een medewerker van Liander. Op verzoek van Liander moest de bestuurder het voertuig stoppen om explosiegevaar te voorkomen.

”Als de bestuurder de hoofdkraan had dichtgedraaid was het gaslek gestopt.” Urenlang is Liander bezig geweest om de schade te herstellen. De vraag blijft waarom er niet eerder melding van is gemaakt gezien de omvang van de schade.

Onze verslaggever vond het vreemd dat er midden in het weiland een gasmeter stond. De medewerker antwoordde hierop dat er vroeger minimaal 25 meter vanuit de weg een gasmeter mocht staan, en de bewoners zelf een leiding legden naar de woning om kosten te besparen.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=1604]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Liander: ‘Gas liep twee uur lang uit leiding’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven