Optreden van Normaal gaat gewoon door

REKKEN – De jubileumtour ‘Normaximaal’ zit er bijna op. Zaterdag 9 oktober doen Bennie Jolink en zijn mannen Rekken aan. Voor Jolink een regelrechte thuiswedstrijd. Hij heeft immers een atelier/studio in de bossen van Haaksbergen, op steenworp afstand van de grens met Rekken.

Het optreden in Rekken is het eerste na het grote jubileumfeest onlangs in Hummelo ter gelegenheid van de 35e verjaardag. En daarmee zit de huidige veldtocht er vrijwel op. Na de show in Rekken volgt eigenlijk alleen nog een inhaaloptreden in Hardenberg. Dit optreden moest op het laatste moment worden afgezegd wegens gezondheidsproblemen van voorman Jolink. Terwijl hij de afgelopen jaren de aangeboren astma leek te hebben overwonnen, stak de ziekte deze zomer ineens in alle hevigheid weer de kop op.

Jolink verbleef daarom een week in het ziekenhuis en werd daarbij binnenste buiten gekeerd. Maar intussen gaat het weer goed met hem. Niettemin ontstonden er meteen speculaties, waarbij werd verondersteld dat Normaal de slopende optredens in de feesttenten zou laten schieten en in de toekomst alleen nog maar in het theater te zien zou zijn. Daar is volgens Jolink echter geen sprake van: ”We gaan gewoon door: zowel in de schouwburg als de feesttent.”

Voordat Normaal in februari begint met de theatertour slaan de Achterhoekers echter eerst nog aan het høken in Rekken. Daar speelt de band in oerbezetting in een feesttent op het terrein van loonwerker Winkelhorst.

Wellicht dat hij in de nabije toekomst wat gas terug zal moeten nemen, maar Jolink piekert er nog niet aan zijn gitaar aan de Achterhoekse wilgen te hangen. Zo liet hij onder meer weten in het eerder dit jaar verschenen boek ‘Ik zeg oeh…! 35 jaar deurdonderen’. Jarenlang kreeg hij de vraag voorgehouden hoe lang hij het ruige rockersleventje nog dacht vol te houden.

Zijn antwoord luidde steevast: ‘In 2000 beleggen we een vergadering en dan beslissen we over onze toekomst’. ”Die vergadering is er nooit gekomen. Toen ik dat riep, was het jaar 2000 nog heel ver weg. Intussen ligt dat alweer tien jaar achter ons. Maar het is heel simpel: waarom zou ik stoppen met iets wat ik leuk vind?”

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Optreden van Normaal gaat gewoon door”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven