Pas op: Nepagenten actief in Berkelland

HAARLO – Donderdagavond 14 oktober hebben twee mannen op de Borculoseweg in Haarlo zich voorgedaan als verkeersagenten. Zij hielden een 19-jarige autobestuurder uit Eibergen staande met het verhaal dat zij van de verkeerspolitie waren en bezig waren met een verkeerscontrole.

De 19-jarige bestuurder reed rond 18.45 uur over de Borculoseweg richting Haarlo, hier gaven de mannen, die niet in politie-uniform gekleed waren, hem een stopteken. De man moest zijn rijbewijs en autopapieren laten zien. Toen bleek dat hij zijn autopapieren niet bij zich had, gaven de mannen aan dat hij hiervoor een bekeuring kreeg.

De nepagenten vroegen de man om de boete direct contant te betalen. De bestuurder vertrouwde het niet waarop de nepagenten op enig moment vertrokken met de mededeling dat hij de bekeuring thuis zou krijgen.

Bij thuiskomst heeft de 19-jarige man de politie gewaarschuwd. Tot op heden is dit de enige melding die de politie heeft ontvangen over deze nepagenten. Als er meer mensen zijn die door dit duo zijn staande gehouden, dan vraagt de politie dit te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900 – 8844.

De politie benadrukt dat verkeerscontroles altijd worden uitgevoerd door geüniformeerde agenten. Agenten in burger, zoals te zien bij Blik op de Weg, zullen zich altijd direct legitimeren. Vertrouwt u een situatie niet vraag dan om legitimatie of bel met de politie.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Pas op: Nepagenten actief in Berkelland”

  1. haha, spraken ze geen Bulgaars en hadden ze een trainingsbroek aan?? Met die nepagenten is heel Eibergen al een week overspoeld….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven