Rampenoefening bij het Assink Lyseum

EIBERGEN – Op 11 november oefent de gemeente het rampenplan. Het Assink lyceum wordt ontruimd. Misschien lijkt het alsof er een echte ramp is gebeurd. Maar het gaat dus om een oefening.

Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor de coördinatie van rampen en (grote) ongevallen die in de gemeente gebeuren. Om hierop goed voorbereid te zijn is er een gemeentelijk rampenplan opgesteld. Het rampenplan bestaat uit een aantal deelplannen (bijvvoorbeeld opvang en verzorging van slachtoffers, registratie van slachtoffers, afhandeling van schade).

De gemeente oefent dit plan regelmatig. Op 11 november wordt in de gemeente Berkelland zo’n rampenoefening gehouden.

Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen gaat de gemeente een school evacueren. Dit betekent dat op 11 november het Assink Lyceum aan de Prins Bernhardstraat gedeeltelijk wordt geëvacueerd. De leerlingen worden naar een opvanglocatie gebracht. Rondom de school is politie aanwezig. Hierdoor lijkt het misschien dat er een echte ramp is gebeurd maar het gaat dus om een oefening.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Rampenoefening bij het Assink Lyseum”

  1. waarom doen ze die oefeningen altijd als het koud is, bij het graafschap college een paar jaar terug deden ze het ook al toen het koud was.

    gewoon een keer zo’n oefening doen in de zomer, want bij al die oefeningen mag je de jas niet aan doen omdat dat dan te veel tijd gaat kosten.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven