Voorlopig geen aanleg glasvezel in Neede

Door Redactie op 19-10-2010

NEEDE – De kogel is door de kerk; er komt voorlopig geen glasvezel in Neede. Het aantal aanmeldingen is helaas te laag gebleken ondanks allerlei extra initiatieven.

De afgelopen maanden hebben de beoogde glasvezelproviders in Neede er nog alles aan gedaan om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken. Helaas, zonder het gewenste resultaat. Het huidige aantal aanmeldingen is niet genoeg om op een financieel gezonde wijze glasvezel in Neede aan te leggen.

Provider KickXL, de provider met de meeste aanmeldingen in Neede, meldt dat zij diverse gesprekken met (bewoners)initiatieven, providers, Glashart (Reggefiber) en KPN heeft gevoerd om de aanleg toch mogelijk te maken. Hierbij is creatief gekeken naar alle mogelijkheden. Helaas, zonder het gewenste resultaat.

Neede krijgt dus geen glasvezel. Echter, als het aan KickXL ligt is er nog wel een mogelijkheid. KickXL vraagt daarom haar abonnees (en van de andere providers) om tot eind 2011 geïnteresseerd te blijven in de aanleg van glasvezel. KickXL zal in ieder geval proberen om in deze periode het benodigde aantal aanmeldingen toch te realiseren. Is dit het geval dan zal Glashart (Reggefiber) een gezonde basis hebben om alsnog glasvezel in Neede aan te kunnen leggen.

Reacties

en terecht terwijl Concepts ICT iedereen belt dat het doorgaat komt nu deze mededeling als ze zo met klanten omgaan is het maar goed dat het niet doorgaat gelukkig zijn we net gered voor de bel

gegroet Concepts ICT

dewald bruntink | 19-10-10 | 16:42

prima provider Concepts ICT
werkt als een speer in Ruurlo

wil nooooit meer terug naar KPN
Groet,
Henk

henk | 19-10-10 | 18:37

he Henk. Ben alleen bang dat je veels te veel betaald voor je abonnement. In Neede werden de abonnementskosten drastisch verlaagd nadat bekend werd dat er te weinig abonnees lid werden en in een laatste poging om die toch nog te krijgen werd er gestunt met de abonnementen. helaas is dit niet gelukt maar in RUURLO betaald men dus gewoon vol tarief.mzzl Oscar

Oscar Bruntink | 19-10-10 | 19:20

Henk, ben jarloers op je.
Op m’n werk hebben we ook glasvezel, echt een verademing.
Ik hoop dat m’n mede-Needenaren die niet gekozen hebben voor glasvezel overstag gaan volgend jaar of later.
Glasvezel komt er toch een keer, helaas niet gauw nu.
Rest me alleen een vraag:
Waarom kiezen mensen niet voor z’n netwerk”
En waarom zijn we gered voor de bel, Dewald? Ben je rancuneus omdat Concepts ICT je gebelt heeft. Ik heb ook een aanbieding bij Concepts ICT, en ik ben niet gebeld hoor. Of wil je geen glasvezel?
Groeten,
Piet

Piet | 19-10-10 | 21:54

Oscar, wat denk je dat er gaat gebeuren als er veel meer plaatsen over gaan op glasvezel. Dan krijg je meer aanbieders op Glasvezel, want dan moeten ziggo en UPC, de kabelmaatschappijen, ook wel een keer over op glasvezel, en dan word het vanzelf goedkoper door meer concurrentie.
Groeten

Piet | 19-10-10 | 21:58

Ben er inderdaad heel blij mee piet,
En de helpdesk van concepts is een verademing !
(werk er niet voor !!!! ) maar heb door mijn werk veel ervaring met andere aanbieders !

prijs / kwaliteit vind ik prima.
En er zal inderdaad concurrentie komen wat de prijs zal drukken.

henk | 19-10-10 | 23:07

hallo’ piet

ten eerste vind ik het jammer dat het niet doorgaat
echter de manier waarop men zaken doet slaat nergens op

wij hebben een abonnment genomen daarbij is vermeld dat het er opleek dat het doorging aangezien ze er al bijna waren met de aantallen
dit was trouwens direct in het begin

4 weken geleden heb ik gebeld hoe het ervoor stond
werd de volgende dag teruggebeld met de mededeling dat de aanleg zeker doorging er waren nog niet genoeg aanmeldingen maar het verschil was gering

dus weer een leugen van concept-ict

vandaar dat ik (helaas) zeg gered voor de bel
immers hoe leg jij het uit als je twee keer voorgelogen wordt

dus niet rancuneus maar voorgelogen immers bellen ze niet voor niks terug
of kun je het anders utleggen piet

mvgr dewald

dewald bruntink | 20-10-10 | 12:25

Oke helder, dank je.
Ik dacht dat ze iedereen hadden gebeld, met het verhaal dat het doorging.

Piet | 20-10-10 | 13:11

Geen fratsen dat scheelt gewoon UPC bevalt prima..

eibergenaar | 20-10-10 | 21:00

ben zelf ook klant bij Concepts en het bevalt echt SUPERRR, voor dezelfede prijs als internetplusbellen bij KPN. Dus niks geen vooroordelen over deze leverancier. Zolang je er geen abbonement bij hebt lopen kan je er ook niet over spreken.

IVOOTJUHHHH | 21-10-10 | 12:24

ivootjuhhhh

volgens mij kun je niet lezen of wel

er wordt door meerdere personen op verschillende website’s aangegeven dat concept-ict wel een zeer vreemde manier van klanten binnen halen heeft
en altijd geld eerlijkheid duurt het langst
( vind jij het niet vreemd dan dat ze eerst melden dat het door gaat en nu alles weer terug trekken )
dus niet vooroordelen immers kun je geen klant worden als zei de mensen bedonderen/verkeerd voorlichten

groet tim

needenaar | 21-10-10 | 18:03

Waarom glasvezel? voor het snelle internet? kan nu via upc met een snelheid van 120mbit internetten.
volgens mij heeft UPC alles nu op order.
Hoe gaat dit met een nieuwe aanbieder ? ik zie geen voordeel.

ftth | 21-10-10 | 19:18

Hallo ftth,
Ik ben blij voor je dat UPC het bij jou goed doet. Persoonlijk werkt het bij mij nu ook aardig goed na 3 nieuwe decoders. Ken ook genoeg mensen waar het nog niet goed werkt, maar dat terzijde.
Internet gaat ook niet voluit hoor, test maar eens met speedtest, of ja, de buurman kan dan toevallig aan het internetten zijn, zal je niet gebeuren met glasvezel.
Internet hebben ze tot 120mBit weten te brengen, maar volgens mij blijft het daarbij. Glasvezel zal in de toekomst alleen maar sneller gaan.
Digitale TV werkt nog niet echt best, persoonlijk van monteurs gehoord die worden ingehuurd door UPC. Als je op zender 999 kijkt en de rode knop indrukt, dan krijg je alle instellingen te zien. En volgens de monteurs, mag je blij zijn dat alles op groen staat, en dat alles werkt.
Maar je kunt niet ontkennen dat glasvezel toch echt wel de toekomst heeft, en dat UPC en Ziggo het toch echt gaan verliezen van de providers van Glasvezel, en zelf dus ook wel provider te moeten worden van Glasvezel.

Misschien raar voorbeeld maar:
LP – Cassettebandje – CD – MP3
CRT-TV, TV met kont – Platte TV
Telefoon aan een draad – Telefoon via frequentie, tot zoveel meter – Mobieltje
Internet over telefoonlijn – Internet via de kabel – Internet via glasvezel.

En Needenaar, Misschien fout wat conceptc-ict doet, of voorbarig is een beter woord. Maar was het ook niet UPC die zei, op grote billboards en vrachtwagens, dat we allang glasvezel hadden. Ja tot de wijkkasten ja, niet in huis. Ik heb geen oranje kabel hoor.

Piet | 21-10-10 | 21:33

@piet
Als er dan glas vezel m,n woning binnenkomt waar sluit ik dit dan op aan?
Er is bij mij thuis geen enkel apparaat waar een glasvezel op aangesloten kan worden.

Misschien is een elektrische auto dan ook wel de toekomst maar als ik deze onderweg nergens bij/op kan laden, dan is deze mooie techniek toch onnuttig ?
Dus ik blijf maar mooi bij internet via coax en een auto op benzine.

En misschien heeft de glasvezel de toekomst, hij is lang nog niet uitontwikkeld, misschien over 10 jaar, en als ik hem nu voor niets kan krijgen, dan zal het over 10 jaar zekers geen probleem zijn.
Ik heb niet echt het gevoel dat onze beurt nu is overgeslagen.

Maar Piet volgens mij ben je een echte pionier vast ook al 70 jaar geleden met het eerste vliegtuig gevlogen? nou ik vond het niet vervelend om op de eerste veilige 747 tewachten.

ftth | 21-10-10 | 23:30

Glasvezel niet uitontwikkeld, leg uit?
Dus diegene in Ruurlo, die zich echt doodlachen om dit soort onzin, hebben allemaal problemen?
Dan was het toch al lang hier op de site gemeld.
Ftth, even over het laatste, wat ik vrij knap vind, van wie wist je, dat je 70 jaar geleden op een 747 moesten wachten dan??

Met vriendelijke groet.

Piet.

Piet | 22-10-10 | 00:37

Piet,

Met uitontwikkeld bedoel oa randapparatuur.
Ik heb niets aan glasvezel als ik dit nergens op aan kan sluiten.

Vergeet niet dat het in bv Ruurlo voor de aanleg van glasvezel helemaal geen breedband internet mogelijk was, dus ze zijn daar al lang blij met wat ze nu hebben

Piet, voordat je me verkeerd begrijpt;
Ik ben geen tegenstander van glasvezel, maar ik zie nu de voordelen nog niet.
We hebben hier in Neede echt de boot niet gemist, als ik nu met patat en gebak over de streep moet worden getrokken, geeft me dit een slecht gevoel.

Over 20 jaar in heel nederland glasvezel, behalve in Neede. …..ik geloof het niet

ftth | 22-10-10 | 09:01

glasvezel kan 100 Gbit aan, koper kan 1 Gbit aan.
alle moederborden in computers hebben een 1Gbit of 100Mbit aansluiting.
glasvezel komt de modem binnen, hier word dat dan gesplitst in meerdere koper verbindingen via utp kabels. als elke computer in een huis dus 1 Gb gaat gebruiken dan heb je pas voordeel van glasvezel. en 125MByte per seconde per computer gaan gebruiken, dat is extreem veel, een full hd film verbruikt 8 MByte per seconde. je kan nu dus al zonder glasvezel 15 full hd films tegelijk bekijken. glasvezel is dus eigenlijk de komende jaren niet nodig ( in 2025 komt waarschijnlijk UHDTV uit met een resolutie van 7,680 × 4,320) dit heeft waarschijnlijk 130 MByte per seconde nodig en dan is glasvezel dus een vereiste. met de nieuwste computers haperen deze beelden nog dus het duurt nog 5 jaar voordat de nieuwste apperatuur ervoor is geschikt en dan duurt het nog 10-15 jaar voordat het voor de massa beschikbaar is.
nu glasvezel nemen heeft nog geen voordeel tenzij je een bedrijf bent met tientallen computers die downloaden. en de komende 20 jaar blijft men binnen in huizen ook nog wel utp kabels gebruiken (utp kan je zomaar in en uitpluggen, glasvezel kan dat niet want als je in de kabel kijkt kan je jezelfd verblinden omdat er laserlicht doorheen gaat ook kan je utp kabels zelf binnen enkele minuuten maken, glasvezel kan je niet zomaar zelf maken met een schaar en een tang terwijl dit bij utp wel mogelijk is).

jeroen | 22-10-10 | 11:36

@ftth wil duidelijk niet meegaan in de ontwikkelingen. Op dit moment zijn er inderdaad geen concrete voordelen. Prijs, snelheid en kwaliteit zal in het begin gewoon hetzelfde zijn als alles wat nu te abonneren is. Maar er is natuurlijk een stukje toekomst. Een glasvezel netwerk is daar gewoon de eerste stap naar toe, de rest zal later volgen.

@Jeroen, wanneer glasvezel meer gebruikt zal worden, zullen er uiteindelijk ook meerdere standaard kabels te koop zijn. Daarnaast kun je ook een monteur inhuren welke dit voor een vergoeding voor je afmonteert. Of bak je ook elke ochtend nog zelf het brood?

Mensen, wat is er mis met het meegaan met de technologieën? Belasting centen is geen excuus, want het hele project wordt betaald door Glashart / Reggefiber (investeerders) en het kost niks meer aan abonnementsgeld. Ik zie het probleem niet?

Daarnaast komt het glasvezel netwerk open te liggen voor andere providers: concurrentie! Tarieven zullen dalen en snelheden zullen stijgen. De Opta ziet hierop toe, en dat zal zeker effect hebben! Voorbeeld: wie zit er tegenwoordig nog vast aan een stilzwijgend verlengd telefoon abonnement?

Robin Krooshof | 22-10-10 | 21:22

meer concurrentie dus de tarieven zullen dalen.

Hou nou eens op met dat slappe gelul al dat geprivatiseer heeft maar 1 doel. minder kosten en meer opbrengsten voor de grote bedrijven. zie recent nog de tnt en eerder de thuiszorg.

Oscar Bruntink | 23-10-10 | 01:06

Wat heeft Glashart met privatiseren te maken? Het netwerk wordt toch door een investeringsmaatschappij uit Rijssen aangelegd? Daarom zijn ook de quota’s van 35+ %’en.. Gewoon een stukje indekken..

Robin Krooshof | 24-10-10 | 01:36

ik bedoelde eigenlijk de aandeelhouders die steeds meer geld willen zien

Oscar Bruntink | 24-10-10 | 21:42

Heel Jammer,

Dorp na Dorp, Stad na Stad gaat over op glasvezel
UPC gaat u nu extra belonen door de continueren met het leveren van een inferieure product.

Te dom voor woorden, ga maar carnaval vieren.
Zuip die laatste hersencellen maar weg !

Onze kinderen groeien op in een dorp wat ten dode opgeschreven is.
Uitleg ( zo ziek zijn dat je over een tijdje doodgaat )
Henk

Henk | 27-10-10 | 08:19

Neede heeft inderdaad wéér eens laten zien dat het een “slaapdorp” is, en zal blijven.

BANG voor alles wat vooruitgang is.

Nee, lekker alles bij het oude laten.

Pfffff in wat voor een wereld leven de mensen hier……
Soms denk ik wel eens bij mezelf WAAROM?!?!!?!?

Gelukkig wil KickXL er voor blijven gaan, en dat geeft hoop.

Nu alleen maar hopen dat Neede op tijd “Wakker” word, voordat ook deze provider de moed opgeeft en inziet wat voor een domheid er in Neede heerst.

A, Kappert | 27-10-10 | 22:44

Ja henk, internet is maar bijzaak. Blijkbaar heb jij je laatste hersencellen al weggezopen,want blijkbaar kun jij niet zonder internet leven?

Jij stelt je aan,jij doet net zo alsof we een geneesmiddel tegen kanker afweren….

Wim | 27-10-10 | 23:18

Sommige reacties gaan me wat te ver. Neede slaapdorp oke… Maar dat Neede nu dom is omdat men niet overstapt naar glasvezel stapt, is goed verklaarbaar. Andere maatschappijen die dezelfde diensten leveren, leveren zulk goed werk dat de gemiddelde inwoner uit Neede het niet nodig acht om over te stappen naar glasvezel.
Een slimme ondernemer dat KickXL. Ze vragen eerst of er genoeg animo is, als dat er is gaan ze door. Is dat er niet, zoals nu, stoppen ze ermee.

Voor degeen die toch glasvezel willen, zou ik willen adviseren te gaan verhuizen want hier komt het er voorlopig niet van! Verder, onze ( toekomstige) kinderen zullen in de loop van de tijd slim en verstandig genoeg zijn om later zelf de beslissing te maken inzake glasvezel.
Laat dat maar aan hun over, of wilden jullie de beslissingen voor jullie ( toekomstige ) kinderen maken hun leven lang?

jerommekev | 28-10-10 | 17:09

Jerommeke……..

Dit is nou precies wat ik bedoel.
domheid, en onwetendheid.

Glasvezel nu gratis aangelegd krijgen, indien je er later toch vanaf wil, is het gewoon een kwestie van abo opzeggen, en that;s it.

maarja……
Laat ons maar weer uitgelachen worden door de gehele regio……(Ruurlo, strax Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde)

*ZUCHT*

Jawel, strax is zelf Lievelde nog eerder “om” dan wij.

Maar goed, laten wij maar lekker alles bij het oude laten……
Stel je voor dat we “Vooruit” gaan.

A, Kappert | 28-10-10 | 22:44

Beste Jerommekev
Andere maatschappijen die dezelfde diensten leveren, leveren zulk goed werk dat de gemiddelde inwoner uit Neede het niet nodig acht om over te stappen naar glasvezel.

Heb je het dan nog niet begrepen !
upc en kpn leveren geen zelfde diensten, het is appels met peren vergelijken en dan kiest men voor een appel die begin aan de straat rijp is, halverwege de straat een paar beurse plekken vertoond en aan het eind van de straat verrot is.
Het is maar net waar je bent aangesloten, afstand en hoeveelheid mensen in de straat die gelijkertijd gebruik maken van de coax.
En al deze mensen betalen het zelfde voor die appel.

Dat is niet met glasvezel.
Iedereen het zelfde,

Lees dit maar eens, beste zorg idee 2010.
Werkt niet met je huidige bekabeling !!!!!!!!!!!!!!
http://www.hetbestezorgidee.nl/

kijk maar bij de ouderen winkel in Neede alles gaat over internet ( data ) loopt vast met je mooie knudde verbinding van coax of betaal de hoofdprijs.

Groet Henk

Henk | 31-10-10 | 09:30

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Kindermiddag met gebarentaal in Bibliotheek
EIBERGEN - Na succesvolle edities voor volwassenen in Eibergen en Lichtenvoorde verzorgt Femke Keupink op woensdag 15 juni, om 14.00 uur, in de Bibli......
Lees verder »

Uitvinden met Lego WeDo in Ruurlo en Eibergen
EIBERGEN – Op 8 juni kunnen alle uitvinders aan de slag in het BIEBlab. Je gaat aan de slag met Lego WeDo. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. Het aanme......
Lees verder »

Workshops digitale gezondheid in bibliotheek
BERKELLAND - De maand juni staat in de Bibliotheek Oost-Achterhoek in het teken van gezondheid. In alle drie gemeentes (Oost Gelre, Berkelland en Win......
Lees verder »

DEO JO19 kampioen
BORCULO - Wat een apotheose voor de jongens van trainer Marcel Platje! Tien dagen geleden was de opdracht simpel. Drie finales winnen en hopen op een......
Lees verder »

Zanger en pianist Roon Staal komt naar Ruurlo tijdens zijn Zomer Tour
RUURLO - Na de succesvolle Lente Tour trekt de 42-jarige zanger, componist, pianist en acteur Roon Staal weer door het land met zijn Zomer Tour. Die ......
Lees verder »

We zien elkaar in Berkelland op 15 juni
BERKELLAND - Op woensdagavond 15 juni organiseren het Naoberfonds, het Platform Vrijwilligers en de Bedrijvenkring Berkelland een avond om elkaar te ......
Lees verder »

Berkelland concours Hemelvaartsdag in Neede
NEEDE - Het Berkelland concours is het jaarlijkse spring- en dressuurevenement tijdens Hemelvaart van de Needse vereniging de Pasruiters. Op donderda......
Lees verder »

Uitslagen bedrijfs-schiettoernooi Diabolo Borculo
BORCULO - Het bedrijven toernooi van 2022 georganiseerd door schietvereniging Diabolo zit er alweer op. Het toernooi heeft weer veel enthousiaste tea......
Lees verder »

Militaire oefening van 30 mei tot en met 2 juni in Berkelland
BERKELLAND - Het ministerie van Defensie houdt van 30 mei tot en met 2 juni 2022 een oefening. De oefening speelt zich ook af in Berkelland. Er doen ......
Lees verder »

Gezamenlijke Pinksterviering van de ‘Berkellandkerken’ in Borculo
BERKELLAND - Op pinkstermorgen, 5 juni a.s., organiseren de PKN-gemeenten PG De Wijngaard, PG Eibergen-Rekken en PG Neede het Pinksterfeest in een ge......
Lees verder »

Vernieuwde Achterhoek Raad gestart na verkiezingen
BERKELLAND - Maandagavond 23 mei vulde de hal van de DRU Cultuurfabriek zich met ongedwongen kennismakingen rondom informatiestands van de zes themat......
Lees verder »

Livio-medewerkers genoten van de Eiberrun
EIBERGEN - Livio nam zondag met een groep enthousiaste medewerkers deel aan de Eiberrun. Daarnaast ontvingen de oudste deelnemers de ‘Livio doorzette......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen gedoo
NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek......
Lees verder »

Fratsen Tegenstriedigheden
NEEDE - Langzamerhand kump `t zowiet dat gin mense de wereld mear snapt. De hele wereld is `t deroaver ens dat wij wat zuuniger mot wean op de eardbo......
Lees verder »

Fratsen Borstbeeld
NEEDE - Willem Sluiter joarenlang e woont in Eibargen moar `t blik dat dissen dominee en dichter in Neede is geboren. Dat kunt wij as Needenaren natu......
Lees verder »

Fratsen de fotograaf
NEEDE - In vrogger tied, eigenlijk nog ens neet zo lange e leden, was `t `n hele toestand as der een fotograaf kwam. Ieder mos dan de zundagse kleare......
Lees verder »

NUB TV

Molenaar Bennie Mensink denkt nog lang niet aan stoppen


NEEDE – In het hele land openden molenaars afgelopen weekend hun deuren tijdens het Nationale Molenweekend. Zo ook in Neede, waar Bennie Mensink met zijn collega’s de molen aan de Diepenheimseweg in het zonnetje zet. Tijdens dit weekend vragen ze aandacht voor de aanwas van nieuwe molenaars, want die is op dit moment minimaal. Mensink: “Het is een prachtig ambacht, dat niet verloren mag gaan.” Zo’n twintig bezoekers hebben zich op zaterdagochtend verzameld in- en rondom de molen. Er worden pannenkoeken gebakken, je kan rieten manden vlechten en een rondleiding krijgen door de molen. “In dit gedeelte maken we de mix voor ons brood, pannenkoeken en cakes. Onze zelf gebouwde mechanismen worden aangedreven door de wieken van de molen. We hebben het mooi voor elkaar hier”, zegt een tevreden Mensink.

Stoppen
Jong en oud geniet van de molen, die sinds kort op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. “We hopen op jonge mensen die zich aanmelden voor de opleiding van molenaar, want het is veel te leuk om dit verloren te laten gaan”, vindt Mensink. Ondertussen hoopt Mensink nog jaren actief te blijven als molenaar. “Ik denk er nog lang niet aan om te stoppen, ik hoop tot m’n oude dag door te gaan.”

Door Regio8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »