Weer ongeval op kruising Stokkersweg

tn_Afbeelding nieuw Roy 24374EIBERGEN – Het is en blijft een gevaarlijke kruising: Stokkersweg met de Borculoseweg. Zondagavond rond 19.00 uur was het weer raak. Twee auto’s botsten op elkaar. Gelukkig vielen er geen gewonden. Het verkeer had weinig hinder van het ongeval, de politie die ter plaatse was regelde de doorstroom perfect. Biede auto’s werden afgesleept door een bedrijf uit Lichtenvoorde.

Een 19-jarige bestuurster uit Neede die op de Stokkersweg reed naderde samen met twee inzittenden uit Muntendam (Groningen) de kruising en zag bij het oversteken een andere auto die vanuit Eibergen kwam (Borculoseweg) over het hoofd. De voertuigen knalde tegen elkaar. Één auto kwam tegen een lantaarn tot stilstand.

De automobilist uit Lochem die op de Borculoseweg reed kwam met de schrik vrij net als de andere bestuurster en inzittenden. Een aantal omstanders waren druk met elkaar in gesprek over de aanrijding. “Misschien moet er toch een rotonde komen”, roept één van de personen langs de weg.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1615]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Weer ongeval op kruising Stokkersweg”

 1. Waarom zie ik en lees ik steeds vaker dat ASG de auto’s afsleept in plaats van Iliohan?

 2. @nieuwsgierig,

  Dat is een kwestie van verzekeringsmaatschappijen,
  de auto’s die door ASG worden afgesleept zijn bij de verkeerde verzekeringsmaatschappij verzekerd.

  M.

 3. @nieuwsgierig,

  Dat klopt ook, per regio maar ook PER alarmcentrale, en dat zijn er een stuk of 8, en daar vallen dan weer alle verzekeringsmaatschappijen onder.

 4. De deelnemers aan het verkeer op de Stokkersweg welke de kruising met de Borculoseweg nadert moet gewoon beter uit de doppen kijken: de Borculoseweg is een voorrangsweg en er is uitzicht genoeg: maar het verkeer op de Stokkersweg rijd gemiddeld veel te hard en let niet op de verkeersborden.

 5. Ben benieuwd wanneer de rotonde er komt.
  Veel meer ongelukken moeten er nu toch niet meer nodig zijn, of men wil wachten tot de eerste doden vallen.

 6. Ik ben het compleet eens met Henk
  Ten eerste word er door sommige bestuurders trouwens ook te hard gereden op de stokkersweg en ook op de borculoseweg,
  Ik zie maar al te vaak hoe hard automobilisten op de stokkersweg de borculoseweg naderen en er ook met die snelheid er over heen rijden ,
  maar ze schatten de snelheid van de auto’s op de borculoseweg die stokkersweg naderen slecht in
  want je kunt het verkeer op de borculoseweg best goed zien daar ligt het niet aan.

  tom

 7. Dat gelul over die rotonde: de rotonde komt er voorlopig niet. Als je als bestuurder aan het verkeer deel neemt moet je uit je doppen kijken en rijden met gepaste snelheid.

 8. burger tegen vernieling

  wat een geleuter over een rotonde….dan kun je van elke kruising wel een rotonde maken. men moet gewoon, zoals het hoort, vaart minderen bij het naderen van een kruising. en zeker als je een voorrangsweg nadert.
  en daarnaast is het een aanrader die 2 bollen in je hoofd (ookwel ogen genoemd) op de weg gericht te houden ipv bijvoorbeeld op de radio of op een ‘schone’ naast je.

 9. Ik kom dagelijks vanuit Borculo en zie het geregeld net goed gaan. Er zijn zelfs mensen die gas bijgeven om eerder de kruising over te kunnen dan diegene die op de voorrangsweg zelf rijd. Ik zie het geregeld. Zelf houd ik ook in voor het naderen van deze kruising, of ga ik bewust rechtsaf, omdat ikzelf ook al eens slachtoffer van een aanrijding ben geweest op deze kruising.Gelukkig alleen blikschade, maar helaas ook de angst die je overhoud met van die mensen die niet goed uitkijken…..
  Het is gewoon te overzichtelijk daar… Denk idd dat er eerst doden moeten vallen voor hier iets veranderd, want hoeveel ongevallen gebeuren hier toch wel niet…. zucht….

 10. @Henk

  Je hebt gelijk dat iedereen uit zijn doppen moet kijken en een kruising met gepaste snelheid moeten naderen.
  Helaas zijn er altijd mensen die, als ze in de auto zitten, een paar hersencellen uitschakelen en een gevaar worden op de weg. Speciaal voor deze lui moet er een rotonde komen zodat ze gedwongen worden om snelheid te minderen. Veilig voor ons allemaal.
  Ook ik zie net als Saskia regelmatig mensen de kruising met bewust veel te hoge snelheid naderen om nog maar net voor andere auto’s over te steken.
  Maar hopen dat er snel actie wordt ondernomen om iets aan deze kruising te doen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven