Actie: Berkelland schreeuwt om cultuur!


BERKELLAND – Op 20 november wordt er op het Kerkplein in Ruurlo een grote manifestatie gehouden met als titel: ‘Berkelland schreeuwt om cultuur’. Tijdens de actie laten alle muziekverengingen, bibliotheken, en de leden van de  Triangel flink van zich horen. Waarom? Ze zijn het niets eens met de bezuinigingsplannen. Journalist Roy Nijman kwam zaterdag iets bijzonders tegen in Ruurlo. Zie film!

Meer informatie op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Actie: Berkelland schreeuwt om cultuur!”

 1. laat ze lekker hun eigen hobby betalen, ik wil ook wel goedkoper na de sportschool maar die krijgen ook geen subsidie

 2. @ Ruurlo

  Tja nu noem je een voorbeeld……Wat kost jou sportschool per jaar ongeveer 400/500 euro op jaarbasis??? tenminste die van mij wel dat kost de muziek nu ook! dat wordt dadelijk 1500 euro op jaarbasis! en dat met twee kinderen die op muziek zitten kost me dat straks een kleine 3000 pleuro!!! Sorry ik werk ook maar 40 uur per week als winkelmiep en dus wordt het voor mij echt onbetaalbaar! Hoe ga ik dat straks aan mijn kindjes vertellen sorry mama werkt hard maar kan het niet meer betalen? Berkelland wordt wakker! dit is voor een hard werkende vrouw met 2 kinders niet meer te doen!!!

 3. De oplossing voor repetitie ruimte wordt iig gebouwd in Borculo…. daar komt een heeeel groot gebouw… waar we als muziekverenigingen straks terecht kunnen als de kulturhusen ten gronde gaan..

  Oowja.. B&W: Als de kulturhusen moeten sluiten, kost jullie dat NOG meer geld… iets met terugbetalen aan de provincie EN de EU !

  En daarbij moeten we de wachtgelden niet vergeten voor de docenten van de muziekschool… ga eens rekenen om te kijken wat duurder is: Cultuur in stand houden of de boel omver trekken !!!!

 4. @ikke , is het een schande dat je je kind niet alles kunt geven ? Ik geloof van niet. Heb er bewust voor gekozen om 5x moeder te worden. Mijn kinderen konden niet op de muziekschool,dat wist ik van te voren. Wel stond het huis steeds open voor hun en hun vrienden. Op hun eigen kamer met hun vrienden hun lievelings muziek te luisteren. Zoon nam een extra krantenwijk en kocht daar een keybord van. Hij is daar niet slechter van geworden!! Ik geloof juist dat in deze wereld van consuMEREN het wel eens consuMINDEREN mag zijn. We willen alles hebben, terwijl we al zoveel hebben. Tuurlijk, cultuur is belangrijk , maar ook ik ben van mening dat men er zelf ook wat voor over moet hebben. Net als sporten. Daarbij vind ik het heel gemakkelijk dat instellingen zeggen , met de armen over elkaar, we krijgen geen geld dus wij moeten sluiten. Laten ze andere sponsors zoeken ,laten ze hun geld op een hoop gooien, kijken wat er belangrijk is en het geld daar aan uitgeven. Dus niet stil zitten en zeggen we moeten sluiten, maar tegen elkaar zeggen : we vinden dit zo belangrijk, laten we zorgen dat we er me z’n allen uitkomen en andere wegen zoeken.
  gr
  Johanna

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven