Bouwvakkers vinden bijzonder bierflesje

dsc00778EIBERGEN – Tijdens de verbouwing die op dit moment plaatsvindt bij kindercentrum Oqido aan de Lariksweg, deden de bouwvakkers deze week een merkwaardige vondst. Bij het wegbreken van een muur werd en beugelfles die voorzien was van een briefje aangetroffen.

De fles bleek afkomstig van een timmerman die in die tijd werkzaam was bij het bouwbedrijf Blankvoort in Eibergen. In 1971 werd er door dit bedrijf een verbouwing aan de toenmalige lagere school verricht. Deze timmerman, Tinus Beunk, had de gewoonte, aldus de heer Blankvoort, om tijdens zijn werkzaamheden een aandenken in de vorm van een bierfles in te metselen. Op het briefje, dat in de fles aan de Lariksweg werd gevonden, had hij zijn naam, adres en geboortedatum vermeld. En daarbij ook de datum van juni 1971 ‘werk gemaakt’.

Een van de zonen van de timmerman was blij verrast met het nieuws en vond het voorstel van Oqido om de beugelfles met het briefje te schenken aan museum de Scheper een goed idee. De heer Smeenk van het museum geeft aan dat hij de fles met het briefje graag in ontvangst wil nemen.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Bouwvakkers vinden bijzonder bierflesje”

  1. Dat is nog eens leuk om te vinden. Zo heb ik jaren geleden na het baggeren van de gracht in Groenlo een oud gesloten pijpje gevonden van Grolsch kompleet met zilverfolie om de kroonkurk. Het vreemde was dat het flesje leeg was, een verzamelaar was er erg blij mee toen.

  2. Zo zo wat een vondst en dat uit 1971 nog wel geweldig zo iets moet hoort echt wel in het museum .

  3. Oscar Bruntink

    Van deze bierfles zijn er nog verscheidene bij menig verzamelaar in omloop. dus dat echte bijzondere valt nog wel mee. Had zelf ook wel een paar van deze flessen maar allemaal weggedaan na het einde van mijn grolschverzameling. mzzl Oscar

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven