‘College van B&W is heel gek op cultuur!’

tn_Afbeelding nieuw Roy 26207BORCULO – Dat de wethouder van cultuur – Jan Markink (VVD) – echt wel van cultuur houdt is zondagmiddag gebleken. Hij opende samen met burgemeester Hein Bloemen het kunstproject KeetJap. “Met onze komst geven we op zich een teken van belang aan wat cultuur in Berkelland voor ons betekend. Want belang hoeft niet alleen via financiën te gaan”, vertelt de wethouder in zijn toespraak.

Markink: ”De gemeente wordt anders. Dat moet ik ook gewoon hier zeggen. Wij moeten ook de tering naar de nering zetten we kunnen niet meer geld uitgeven dan dat we hebben. Dus we proberen te zoeken naar een vorm om de kunstenaar en kunstbeoefenaars toch te  kunnen steunen, dat hebben doormiddel van dit project gedaan.”

”Ik vind het geweldig dat jullie de stap naar cultureel ondernemerschap hebben gemaakt. Dat zie ik op de openingskaart daar staan sponsoren op. Op deze manier moet je het oppakken. Wacht niet tot gemeente en provincie met geld daarvoor komt”, sluit Markink af.

Het project KeetJap werd zondagmiddag om 14.00 uur in het gebouw van bouwopleiding Berkelstreek officieel geopend door de wethouder van cultuur. Dat gebeurde doormiddel van een fles champagne die tegen een schaftkeet werd gegooid.

De expositie die plaatsvond in drie keten is druk bezocht. Alle jonge kunstenaars lieten hun eigengemaakte werk zien. Dat waren Sanne Frank, Nienke van der Werf, Lisa Kurz, Hilde Onis, Anne Wentink, Sanne van der Leeuw, Anne Kok, Janneke Franckes, Angela Jansen, Colinda van der Ende, Mayke Schreurs, Danique van der Noordt en Lise Veenbrink.

Meer info: Jongeren aan de slag met kunstproject

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1726]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven