Jongeren aan de slag met kunstproject

BERKELLAND – In Berkelland gaat een nieuw kunstproject van start: ‘Keten’. Cultuurpact Achterhoek – een organisatie die cultuurprojecten organiseert voor 48 Gelderse gemeenten – heeft verschillende organisaties benaderd om het project te ondersteunen en uit te voeren, waaronder beeldend kunstenaar en beroepskunstenaar Mirjan Koldeweij uit Eibergen. Het doel van het project is om jongeren meer bij kunst te betrekken (een brug slaan tussen welzijn en kunst).

Naast Berkelland doen er ook andere gemeenten aan dit project mee, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Doetinchem, en Lochem. “Waarom we de naam keten hebben gekozen? Keten betekent lol maken, ook kent iedereen de plekken waar jongeren samen komen deze ontmoetingspekken worden ook vaak keten genoemd. De keten komen altijd negatief in het nieuws en wij willen het juist van een andere kant laten zien. Al meer dan veertig jaar bestaan deze plekken, de politiek doet net of dit nieuw is. In de keten kunnen we mooi de activiteiten ontplooien en horen wat de jongeren willen”, laat regiocoördinator Johan Godschalk van Cultuurpact weten.

Niet alleen jongeren in keten worden benaderd ook scholen in Berkelland krijgen een brief. Het Assink Lyceum in Eibergen heeft al een gesprek aangevraagd. Het project Keten wordt in Berkelland met beeldende kunst gevuld. Jongeren moeten een kunstwerk maken van hout, staal of steen. Mirjan Koldeweij: “Het is geen wedstrijd, we benaderen de jongeren tussen 13 en 24 jaar op niveau en leggen voor wat we willen, de wens van de makers is voor ons heel belangrijk, we doen het samen.”

Het eindproduct komt ergens in de gemeente te staan of te hangen. In de andere gemeenten zal een ander thema worden gekozen: theater, muziek, en dans. Jongeren die belangstelling hebben kunnen zich opgeven bij Mirjan Koldeweij, tel 06 30 89 30 26, [email protected].

Meer info op de website www.ketenachterhoek.nl.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Jongeren aan de slag met kunstproject”

  1. gerrittijink

    Kunst(s)taal; stark idee, waarschijnlijk word het een vrij éénvoudig object met veel afvalhout, namaaksteen en nepbankbiljetten en dat in de vorm van een OUD-GEMEENTEHUIS, dus dat hoeft ook niet veel te kosten. (zwarver gait, OVERLEVINGSKUNSTENAAR PUR-SANG)p.s.de plaats delict = het oord der lusten in het voormalige textieldorp…..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven